Rakastan kuunnella sateen ropinaa. Jos joku ei vielä tiedä, niin tämä sivusto nitoo yhteen sen mielentilan, johon sade minut aina hiljalleen mukanaan vie. Vain ihanan raikas tuoksu puttuu. Kesäsateella on parasta seisoa paikallaan ulkona ja katsoa taivaalle. Jos ei ole näin itsetuhoinen ja havittele vilustumisen kautta flunssaa, sateesta voi nauttia myös pienelle kävelykierroksella hienon sateenvarjon kanssa. Jalkaan voi sujauttaa asuun sopivat kumiset kengät tai vaikkapa ne ihan normaalit kumisaappaat, jos mielii vesilätäköihin kahlaamaan tai jopa hyppimään. Sirot ballerinat olisivat ehkä sulautuneet kesämekkoni fiilikseen, mutta jotenkin näissä oikeissa kumisaappaissa on enemmän sitä kaivattua sadesään tunnelmaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAmoumou hait
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvissa näkyvään hymyyn vaikuttivat muutkin tekijät kuin vain sadesään rento tunnelma. Hymyn irrottivat nimittäin ihka ensimmäiset Hai-saappaani! Olen haaveillut tällaisista jo vuosia, mutta en vaan ole osannut päättää kaupassa sopivaa väriä. Sain sitruunankeltaisen saappaani blogilahjaksi oikeasti jo viikkoja sitten, mutta tuo hemmetin helleaalto pilasi suunnitelmani käyttää kumisaappaita ulkona. Onneksi tästä eteenpäin on luvattu viikon verran kosteampaa keliä. Jos joku muuten miettii, miksi noissa alemmissa kuvissani mukanani on juomapullo, se johtuu siitä, että vaikka juoksin salamana ulos ulkoiluttamaan hienoja kumisaappaitani, sade ehti juuri loppua ja jouduin imitoimaan sitä sateenvarjokuviin juomapullosta. Lätäköt, joissa pompin, olivat sentään aitoja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAmoumou hait2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä kesä on viime kesään verrattuna aivan erilainen. Viime kesänä Facebook-seinäni täyttyi valituksista aiheesta sää, märkyys ja kylmyys. Itse en muista, että viime kesä olisi ollut mitenkään kamala. Lämpöä riitti eikä sadepäiviäkään kyllä ollut mitenkään liikaa. Tänä kesänä sen sijaan ihmiset hehkuttavat Suomen kesää, mutta meikäläinen kiehuu. Siis ihan kirjaimellisesti! Ulkona on niin kuuma, ettei nesteytystä edes pysty pitämään kunnossa, vaan tarvitsisin melkein tiputuksen. On vaan liian kuuma. En jaksa tehdä mitään ulkona, kun tuntuu, että sulan sinne. Siksi tällaiset kesäiset sadepäivät ovat niitä, jotka saavat minut todella nauttimaan kesästä. Rusketuksen saa purkistakin. :)

(sateenvarjo saatu)