OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7:30 – Herään säpsähtäen korviavihlovaan meteliin. Sammutan puhelimeni herätyksen ja tekstaan nuaapurilleni, ettei minusta ole tänään seuraksi pressipäiville. Meteli ei kuitenkaan lopu kännykkäepisodiin, vaan se jatkuu. Suljen ikkunat välittömästi, sillä ulkoa kaikuva meteli raastaa hermojani. Yläkerran asunnon remontti loppui kyllä ajallaan toukokuussa, mutta se ei paljon lämmitä, koska sisäpihalta kaikuva meteli on aivan yhtä karmivaa. Toivon, että saan nukuttua ikkunat kiinni edes muutaman tunnin pidempään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10:20 – Säpsähdän hereille valtavasta hikilammikosta nenä tukossa. Avaan ikkunat, sillä remonttimiehillä on juuri tauko eikä sisäpiha kuulosta enää miinakentältä. Kiitän Jumalaa mentholilla terästetystä nenäsuihkeesta ja päätän nukkua vielä muutaman tunnin lisää. Päätä särkee niin valtavasti ja otsaan on ilmestynyt ketutusfinni. Saan typerän idean kuvata päivän varrelta kuvia postausta varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11:35 – Mökötän Kisun kanssa Pöllöbanaanille, jonka mielestä on reilua syödä eilen saamani (kaloripommi)pressipaketin sisältöä edessäni, vaikka meinaan tukehtua jo pelkästään suklaan katselemisesta. En tiedä, olenko edes kertonut, että sain Kisun lahjaksi Pöllöbanaanilta, kun lensin kuvausmatkalle ja jouduin yöpymään yksin hotellissa. Kisu tuoksui epäilyttävän paljon miehen suosikkituoksulta, joten nukuin koko yön pehmoseuralaistani halaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12:15 – Pöllöbanaani lähtee viimein töihin ja minä koetan helpottaa tukkoista ja särkyistä oloani Pandol Hot -juomalla. Kaikista lääkejuomista tuo tuntuu olevan se kaikista tehokkain. Lumevaikutusta tai ei, oloni helpottuu ja luen hetken kirjaa. Luen vuoden aikana paljon, mutta peräti n. 80 % lukemisistani keskittyy kesäaikaan. Aika hassua, kun kirjat mielletään usein syys- ja talvipiritykseksi. Minä taas ahmin niitä mieluiten auringossa rannalla.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
14:00 – Nälkä alkaa vihdoin kurnia ja syön aamiaiseksi turkkilaista jogurttia luomuhunajalla ja tuoreilla mansikoilla. Katselen aamiaiseni ajan Glee-sarjaa, mutta jakso on pakko lopettaa kesken, sillä haluni laulaa mukana kasvaa liian suureksi ja kurkkuuni koskee. Lepäilen siis hieman lisää. Ensin tosin tilaan netistä uudet pussilakanat, kun punaiset norsut alkavat ahdistaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
16:00 – Lupaukseni työkokouksesta vaatii siirtymään muutaman ratikkapysäkin lähemmäksi keskustaa. Matkalla haaveilen päärynämehujäästä, koska eräs ihana talo muistuttaa sitä väritykseltään. Aika säälittävää, vaikka itse sanonkin. Toimistolla pomo on päättänyt piiloutua ja kokouksen alkuun onkin vielä aikaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
17:00 – Kokouseväät napataan puiston kautta. Paahtopaistipatonki on vanha tuttu niiltä ajoilta, kun reissasin Jyväskylästä kotiin junalla. Ah, nostalgiaa! Toimistolla kokous voi vihdoin alkaa, kun flunssani on varmasti saatu tartutettua kaikkiin työntekijöihin. Arvostan, että Mert halusi maistaa jäätelöäni vielä senkin jälkeen, kun julistin jo ovelta, että oloni on kamala ja olen kipeä.
19:45 – Vaikka tiedän, että minun pitäisi olla matkalla kotiin lepäämään, tapaan naapurini rantatreffien merkeissä. Viikon eron aikana on kuultu vaikka mitä juoruja ja ne pitää heti jakaa. Peruuttelen samalla epäkohteliaasti puhelimellani seuraavan päivän tapahtumia, jotta saan levätä rauhassa. Fiilistelemme ystäväni kanssa sitä, miten ihanissa maisemissa asumme. Se tuntuu nimittäin vielä vajaan vuodenkin jälkeen jotenkin epätodellisen ihanalta!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
22:00 – Tärähtänyt kuva kotimatkalta kuvaa ehkä oloani parhaiten. Lähdin kotiin, kun jalat meinasivat pettää. Pahoittelen kaikkia kirjoitusvirheitä jo etukäteen. Mitä tästä  päivästä sitten opimme? Jos on kipeä, pitää levätä. Ihan oikeasti. Kauniita unia kaikille! :)
(mekko, kengät ja aurinkolasit saatu)