Totuus on, etten juurikaan perusta nykyään kaupungilla shoppailusta. Klikkailen mieluummin haluamani tuotteet kotiin nettikaupasta, jolloin saan ne kotiovelleni ilman hikistä sovituskoppirumbaa. Palautus ja vaihto ovat käyttämissäni nettikaupoissa ilmaisia ja toimivia, joten siitäkään ei tarvitse stressata. Jo ostovaiheessa on helppo mallailla, mitä tulevien ostosten kanssa yhdistelisi omasta vaatekaapista.

Kampin kauppakeskuksen neljännen kerroksen Moda-liike kutsui minut ja Ainon tutustumaan tarjontaansa ja tarjosi meille vielä shoppailurahaa lahjakorttien muodossa. Emme kuitenkaan tyytyneet vain shoppailemaan, vaan stailasimme sekä itsemme että toisemme putiikin tuotteilla. Arvatkaapa mitä? Vaatteiden sovittelu ja mallailu ei ole koskaan ollut niin hauskaa kuin nyt! Voi siis olla, etten tykkää shoppailusta, koska teen sitä yleensä yksin. Tästä lähtien soitan aina jonkun seurakseni, kun lähden koluamaan kauppakeskuksia.

Moda on liike, joka myy useampia merkkejä sekä miehille että naisille. Tarjolla on huokeampia merkkejä kuten Vilaa sekä Guessia, mutta myös kalliimpaa luksusta Boss Orangesta Canada Gooseen. Myymälästä löytyy merkkejä joka lähtöön ja tyyliin, siellä hienostunut rouva sovitteli Burberry Britin trenssitakkia nuoren tytön mallaillessa viereisellä peilillä Dieselin korkonilkkureita. Ei hullumpi merkkivalikoima siis. Kaikki merkit ja myös sen, onko niitä tarjolla naisille, miehille vaiko molemmille, voi kurkistaa täältä.

Kiertelimme isoa liikettä ja kartoitimme myynnissä olevia merkkejä, jotta hahmottaisimme paremmin, mitä kaikkea näin syksyllä on ylipäätään tarjolla. Ralph Laurenin Denim and Supply -malliston karvareunainen vakosamettiliivi kutitteli niin, että stailausten jälkeen ostin sen välittömästi saamallani lahjakortilla. Sain tuotteesta vielä alennustakin, mutta palataan siihen myöhemmin, sillä alennusta on kyllä luvassa myös teille.

Kun olimme keränneet ison vaaterekin täyteen potentiaalisia vaatteita ja asusteita, siirryimme vihdoin sovituskoppien puolelle. Stailasin itselleni mielettömän ihanan syystakin korkonilkkureiden sekä krokolaukun kanssa. Ah, tuon takin täyteläistä väriä! Tekisi mieli käydä ostamassa ja lyhennyttämässä se, takin malli kun sattuu hipomaan täydellisyyttä. Takkia on kuulemma myynnissä myös lyhyenä, mutta ei ehkä punaisena. Takissa on muistaakseni 70 % villaa, mutta myös ylellistä kashmiria. Tähän väliin syvä huokaus. Takin alle puin pitsipaidan, jota en kuitenkaan voinut kuvata tänne kunnolla, koska neidin pilkkurintsikat loistivat aika kauniisti kaksikerroksisen kankaan läpi. Takaa otetussa kuvassa näkyy kuitenkin ihana pitsikoristelu, johon ihastuimme Ainon kanssa molemmat. Mustat, vahapintaiset housut olivat kivat, mutta ne eivät oikein tule näissä kuvissa esiin. Rakkaustakkini vuori sen sijaan tulee, se on ehkä suloisin ikinä.

takki – Ted Baker
nilkkurit – Diesel
laukku – Tiger of Sweden
housut – Mos Mosh
paita – Supertrash

Aino puolestaan valitsi ylleni hieman tummemman asukokonaisuuden. Villakangastakki vaihtui mustaan, jossa jättikauluksen sijaan huomiota kiinnittämässä olivat biker-tyyliset vetoketjukoristeet. Takin alla oli vihreä pusero, joka vähän kuvissa vilkkuukin, mutta siitäkään ei rintsikkasyistä ole kunnon kuvia. Mustat farkut vaihtuivat mattapintaisiin ja korkonilkkurit mataliin kenkiin. Noita ruskeita kenkiä harkitsin myös itselleni, mutta ne muistuttavat niin paljon uusimpia Vagabondejani, etten kehdannut ostaa niitä. Tuon laukun olisin kyllä voinut raahata kassalle eikä nahkahanskoissakaan ollut mitään vikaa.

takki – Guess
housut – Diesel
kengät – Royal Republiq
laukku – Ted Baker
nahkahansikkaat – Gaucho

Täältä muuten näkee, mitä Aino stailasi itselleen ja mitä minä puolestani keksin pukea hänen päälleen. Rakastamani karvaliivikin pääsi mukaan asuun, mutta aika erikoisella tavalla. Lisäksi sain blogipikkusiskoni sekä pistämään pipon päähänsä että pukeutumaan erääseen väriin, jota hän on kuulemma vannonut boikotoivansa. Aikamoinen erävoitto meikäläiselle! <3 (Käskekää hyvät ihmiset tuon kaunottaren ostaa ne viininpunaiset housut, jotka hänelle valitsin!)

Stailaussession jälkeen kiertelimme vielä hieman myymälää etsiessämme potentiaalisia käyttökohteita lahjakorteillemme. Mallailin itselleni mm. omassa stailauksessani käyttämääni asiallista mustaa nahkalaukkua krokokuviopinnalla ja erästä varsin läpinäkyvää pitsitoppia, jota sovittelin aiemmin myös Ainon päälle. Aiemmin mainitun pörröliivin lisäksi ostin kuitenkin lopulta hatun ja erikoisen mekon, mutta vilauttelen niitä joskus myöhemmin. Karvaliivi oli ylläni tänäänkin, mutta niitä asukuvia saatte ihailla joskus myöhemmin.

Ja nyt niihin alennuksiin! Jos liitytte Kampin Modan kassalla myymälän kanta-asiakkaiksi ja mainitsette samalla lukevanne joko Uino- tai MouMou-blogia, saatte peräti 15 % alennuksen kertaostoksestanne. Tarjous on voimassa 7.10.2012 ja asti ainakin minä aion käydä vielä hyödyntämässä sen lahjakortin jämieni kanssa. Törmäillään siis Kampin neloskerroksessa! :)