Ihan kokonaan en teitä viikonloppuna unohtanut, sillä kuvailin sunnuntaina päivä kanssani -postausta. Ihan iltaan asti en onnistunut sitä jatkamaan, sillä sitten loppui valo ja kuvanlaatu alkoi kärsiä liikaa. Joka tapauksessa, päivä alkoi sillä, kun avasin silmäni, kaivoin peittojen seasta Airi Mäkipuukkisen kainalooni ja “keitin” itselleni aamukahvit sänkyyn. Hiljalleen siinä heräilin ja söin aamupalaa. Mittailin mm. olohuoneen mattoni iltapäivän ostosreissua varten. Lopuksi vielä laikkailin kynteni ja meikkasin itseni ennen naapuriin siirtymistä, jossa asukuvani otettiin.

(kynsilakka saatu)

Naapurini Jonna toimii tosiaan asukuvieni virallisena ottajana, samoin minä hänen. Juomme siis usein yhdessä aamu- tai iltapäiväkahvit tai jopa iltateet asukuvien merkeissä. On kätevintä ikinä, kun toinen on oppinut tietämään, mistä kulmasta toisen kuvat otetaan ja minkä asioiden tulee olla kuvissa kunnossa. Ei myöskään ole niin noloa pyytää kuvia, kun tietää, että kaverille jää vastapalveluksen velkaa ja se vastapalvelus lunastetaan yleensä jo muutaman päivän sisään.

Asukuvien ja luonani vietetyn kahvihetken jälkeen lähdin ratikalla kohti rautatieasemaa. Olimme sopineet Ainon kanssa lähtevämme Vantaalle sisustusostoksille, joten tapasimme bussilaiturilla 10. Kävin hakemassa meille patonkilounaat asemalta. Minä mussutin kanapatonkia, pikkusisko taas tonnikalaa. Jaksoimme eväillämme hyvin melkein koko ostosreissun.

Pysäkiltä oli lyhyt matka ostosmatkamme pääkohteeseen eli Kodin1-myymälään. Mikään päätön shoppailureissu ei ollut kyseessä, vaan tiesimme kumpinkin tarkalleen, mitä lähdimme etsimään. Minun listallani oli baarituoleihini sopiva baaripöytä, punainen nukkamatto ja luonnonvalkoinen päiväpeite. Voin paljastaa jo etukäteen, että sain kaiken muun paitsi pöydän mukaani. Se ei tosin haittaa, sillä kävin ostamassa pöydän tänään Kaisaniemen myymälästä. Se tuodaan lauantaina suoraan kotiovelleni. Mahtavaa palvelua!

Yläkerrassa suuntasimme heti etsimään minulle täydellistä mattoa ja baaripöytää. Välillä keskittyminen herpaantui ja lasten lelut veivät huomion, mutta yllättävän hyvin pystyimme keskittymään tehtäviimme. Minä tosin meinasin langeta violettiin mattoon ja ylihintaiseen baaripöytään, mutta selvisin kaikista houkutuksista kunnialla enkä ylittänyt budjettiani. Jos pankkitilin saldo tuntuu joskus liian isolta, aion tosin palata hakemaan tuon ihanan maton.

Toki löysin hyödyllisiä ostoksia etsiessä myös kaikkea pientä kivaa, mutta hillitsin tosiaan itseni aika hyvin. Muuten saattaisin olla nyt mm. tuota jumalaista jäätelökonetta rikkaampi. Pinkki imurikin huuteli hieman nimeäni, mutta annoin sen suosiolla olla. Ääretön-tyynyllä oli kuitenkin ihan pakko leikkiä hetki, mutta muuten käyttäydyimme varsin asiallisesti.

Lopulta oli aika lähteä kohti kassaa. Saimme molemmat ainakaan nuo lahjakortit NetAnttilan yhteistyökampanjasta, minun postaukseni aiheesta voi lukea täältä sekä täältä. Sain ostettua itselleni hassun kellon ja päiväpeiton, mutta baaripöydän jouduin tosiaan käydä tilaamassa jälkikäteen Kaisaniemen myymälästä. Myös matto jäi tästä kaupasta ostamatta, hinnat olivat makuuni turhan suolaisia. Onneksi Samppa (Ainon poikaystävä) toimi ystävällisesti kuskinamme, sillä emme olisi selvinneet bussilla kotiin.

Koukkasimme vielä kotimatkalla hakemaan punaisen maton eräästä toisesta liikkeestä. Punaisen oikea sävy oli asia, jota hoin koko päivän, ja kun se etsimäni puhdas punainen sitten lopulta löytyi, olin varsin onnellinen. Hintakaan ei ollut yhtä tappava kuin aiemmin samana päivänä katsomieni nukkamattojen. Olen kuitenkin haaveillut punaisesta matosta jo jonkin aikaa, joten tavallaan ostin itselleni mielenrauhan hetkeksi. Eli siihen asti, kun alitajuntani valtaa uusi sisustuspakkomielle.

Lopulta kotikatu alkoi häämöttää ja raahasin ostokseni autolta sisälle. Vaihdoin heti maton ja päiväpeiton, mikä muutti asuntoni yleisilmettä hurjasti. Sisustushetken jälkeen lähdimme Jonnan kanssa syömään läheiseen ravintolaan, mutta sieltä tuli niin huonolaatuisia kuvia, että lopetan päivän kanssani matolla kierimiseen. Toivottavasti viihdyitte mukanani! :)

(yksinäinen koristetyyny saatu)