Salla teki sitten sen, mitä kauhulla jo odotinkin. Olen pauhannut Nälkäpäivästä ystävilleni, muiden blogeissa kommenttibokseissa ja jopa blogini FB-sivulla, joten ajattelin, ettei aiheesta tarvitsisi kirjoittaa enää erillistä postausta blogiini. Liika julistaminen kun aiheuttaa helposti ärsytysreaktion. Mutta nyt, kun kerta Indiedaysin ja Suomen Punaisen Ristin haaste on meikäläiselle annettu, toki siihen mielelläni sitten vastaan.

Blogihaaste menee siis näin:

1. Kerro blogissasi Nälkäpäivä-keräyksestä http://www.nalkapaiva.fi/
2. Kirjoita, miten itse kannat kortesi kekoon: lähtemällä lipaskerääjäksi, lahjoittamalla Otto-automaatilla, tilisiirrolla, netissä tai lahjoituspuhelimella vai osallistumalla bloggaajien omaan virtuaaliseen keräyslippaaseen.
3. Halutessasi voit lisätä blogiisi myös bloggaajien keräyslippaan koodin, jonka saat täältä: http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/ tai kannustaa lahjoittamaan bloggaajien keräyslippaaseen Facebookissa http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/lahjoita/
4. Haasta mukaan kaksi bloggaajaa

Viime vuonna olin mukana herkullisella ruokapostauksella, mutta tänä vuonna keskityn tylsästi mainostamaan meidän bloggaajien lahjoituslipasta, johon onkin jo kertynyt aika hieno summa lahjoituksia. Itse jätin viime viikolla yhden sushilounaan väliin ja lahjoitin sen hinnan lippaaseen luettuani Emmin postauksen keräyslippaasta. Toivoisin kovasti, että saisimme tonnin kerättyä blogimaailmasta, mutta saa nyt nähdä, miten ihmiset innostuvat lahjoittamaan. Muistakaa, että apu se on pienikin apu. Tuossa alapuolella on siis kyseinen bloggaajien oma keräyslipas, johon voi lahjoittaa rahaa klikkaamalla. Lippaan löytää myös täältä ja sen voi tosiaan halutessaan lisätä omaan blogiinsa tältä sivulta löytyvän koodin avulla. Keräys järjestetään tänä vuonna  13. – 15.9.2012 välisellä ajalla.

// <![CDATA[
document.write("“);
// ]]>

Toki Nälkäpäivä-keräykseen voi osallistua myös joillakin seuraavista tavoista:

– lahjoittamalla suoraan Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000

– lahjoittamalla mieleisen summan tätä kautta netissä

– soittaa pirauttamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puh. + pvm)

– tekstaamalla “SPR” numeroon 16499. Tekstiviestilahjoituksen hinta on 15 €

– lähtemällä lipaskerääjäksi (lisäinfoa täältä)

– lahjoittamalla 3 euroa Otto-automaatilla käteisnoston yhteydessä

SPR:n sivuilla kerrotaan lahjoituksista näin: “Katastrofirahastoon tallennetut varat ovat sitomattomia, eli niitä ei ole ennalta osoitettu tiettyyn kohteeseen. Varoilla voidaan auttaa siellä, missä kulloinkin on suurin hätä. Katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja sotien uhreja eri puolilla maailmaa. Lisäksi lahjoituksilla tehdään pitkäaikaista kehitysyhteistyötä.

Haastan mukaan Nooran sekä Christinan. Pistetäänhän sana kiertämään! :)

(kuva täältä)