Huomenta ja anteeksi, sillä nyt mietitään hetki tulevaa syksyä. Jotenkin syysmallistot tuntuvat aina tuplasti upeammilta kuin kevät- tai kesämallistot. Niin kävi myös Gina Tricot’n syksyn kanssa, sillä jotenkin erilaiset materiaalit ja värien yhdistely näyttivät vaan mielettömästi tyylikkäämmältä kuin sekaväriset kesähepenet, jotka ovat lähes kaikki vielä samaa ohutta materiaalia. Tässäpä teille parhaat väri- ja materiaaliyhdistelmät ensi syksyä ajatellen, olkaapa hyvät!

Mintunvihreä pariutuu helposti harmaan kanssa ja kun joukkoon lisää vielä mustaa ja valkoista, kokonaisuudesta tulee samalla sekä keveä että ryhdikäs. Tuon valkoisen neuleen ysärimateriaali kammottaa ainakin vielä toistaiseksi, tuollaisia paitoja tuli käytettyä ihan vaan “vähän” liikaa ala-asteella, jotta ne houkuttelisivat nyt yhtään. Mutta katsotaan syksyllä uudelleen.

Hieman samaan tyyliin voi tummanharmaaseen ja luonnonvalkoiseen yhdistää harmaata sekä kirkasta oranssia. Vienosti murretut sävyt pitävät toisistaan kovasti, mutta eivät silti näytä mitenkään epämääräisiltä yhdessä. Miettikääpä vaikka tummanfarmaita farkkuja ja luonnonvalkoista karvaliiviä yhdessä!

Petroolinsininen, ah! Tämä väri on viininpunaisen ohella yksi niistä, joka vaan onnistuu näyttämään joka syksy paremmalta ja paremmalta. Parhaiten tämä väri taitaa yhdistyä klassiseen mustaan, mutta myös muut syksyn värit nauttivat peteoolin seurasta. Tai no, kukapa ei nauttisi.

Viininpunaisesta puheen ollen, punaisen seurassa viihtyvät varsinkin harmaan eri sävyt. Mutta mitäpä, jos koettaisikin joku kerta yhdistää samaa väri eri materiaaleissa? Esimerkiksi PVC ja paksu neulos saattaisivat muodostaa kiinnostavan duon, samoin paksu denim ja villakangas. Jos värien yhdistely tylsistyttää, aina voi siirtyä leikittelemään materiaaleille.

Koska deniminsininen nyt sopii lähes minkä värien kanssa tahansa, kannattaa sen kohdalla mietti erityisen paljon materiaaleja. Karvaliivit eivät onneksi katoa vieläkään, vaan piristävät asuja vielä ensi syksynäkin. Myös (vako)samettia tullaan näkemään, vaikka en tiedäkään todellisia tunteitani sitä kohtaan. Ysäritrauma vaikuttaa valitettavasti tässäkin vahvasti.

Punaista rakastavana ihmisenä tämä viimeinen kuva nousi suosikikseni. Mustaa ja valkoista räväköittävä punainen toimii kivasti yhteen näiden ns. värittömien värien kanssa, mutta erityisen ihanalta punainen näyttää mustan nahan rinnalla. Epäilen tosin, että asia tulee aina olemaan niin. Samalla tavalla, kun keväällä raidat ovat aina raikkaita ja pastellisävyt suloisia. Mutta niin vaan se itseään toistava syksykin tuntuu aina uudelta ja ihanalta.:)