Rakastan ottaa aurinkoa riippumatossa kirjaa lukien. Nautiskelen lämmöstä yleensä mahdollisimman pienissä bikineissä, jotta saan lukunautinnon ohella myös ihooni väriä. Minulle kesää ei ole ilman rusketusta, joten esittelen teille nyt tämän kesän aurinkosuojatuotteeni. Koska saan testiin paljon kosmetiikkaa, olen voinut huoletta antaa huonommat tuotteet kiertoon ja keskittyä käyttämään parhaiksi sekä minulle sopivimmiksi toteamiani. Nämäkin tuotteet on siis kaikki saatu blogin kautta.

  • Ensimmäisten “grillauspäivien” aurinkovoiteen on oltava suojakertoimiltaan hurjaa, minulla se tarkoittaa noin SPF-lukua 50. Tätä L’Oréalin voidetta levittelen herkälle rintakehälleni vielä silloinkin, kun muu kroppaa totuttelee jo matalampiin suojakertoimiin.
  • Jo hieman ruskettuneelle vartalolle madallan suojakertoimia ja matalia kertoimia edustaa tänä kesänä Nivean aurinkosuoja. Tässä on se erikoisuus, että tämän luvataan tehostavan ihon ruskettumista, vaikka se samalla suojaakin ihoa niiltä ruskettavilta säteiltä. Ainakin kestävyys ja koostumus ovat tässä kohdallaan.
  • Kasvoilleni levittelen jo ennen aamulenkkiä suojakertoimella 30 varustettua kasvovoidetta. L’Oréalin aurinkovoide ei ole ulkomuodoltaan mikään kaunein, mutta voide imeytyy nopeasti ja pysyy kasvoilla hyvin. Huulilta se kuluu valitettavan nopeasti, mutta siihen ongelmaan esittelen ratkaisun tuossa alempana.
  • Kokeiltuani eräänä kesänä ensimmäistä kertaa aurinkosuojasuihketta hiuksille, olen hankkinut sellaisen itselleni kesä toisensa jälkeen. Tänä vuonna käytössä on Schwarzkopfin ihanalta tuoksuva kaksifaasinen (kuvassa tosin tasaiseksi sekoitettu) suihke. Se sekä suojaa hiuksia auringolta että toimii hoitoaineena. Hiukset on helppo kammata auki, kun tämän suihkii jo pyyhekuiviin hiuksiin.
  • Silmänympäryksille levittelen erityisen suojavoiteen aina, kun vaan muistan, mutta tämän tuotteen toinen ominaisuus kiehtoo enemmän. Saman puikon toisessa päässä nimittäin on suojakertoimellinen kiilto huulille. Se pysyy tahmeutensa ansiosta huulilla pitkään, joten niille ei tarvitse sutia normaalia, ohuempaa aurinkovoidetta 10 minuutin välein. Puikon sain Avonilta jo viime kesänä, mutta kun tämä ei lopu millään, vaikka kuinka aktiivisesti lainailen puikkoa kavereillekin.
  • Kaupunkiin unohtuneen, suuresti jumaloimani after sunin tilalle levittelen iltaisin Elizabeth Ardenin Eight Hour Creme vartalovoidetta. Tämä tuntuu enemmänkin hyvin imeytyvältä vartalonaamiolta kuin kosteusvoiteelta, sillä iho pysyy kosteutettuna pidempään kuin vain seuraavaan suihkuun asti. Kosteutusta iholle tarjoaa Oranssikauppa.fi.

Näiden lisäksi käsilläni on aina vesipullo, johon olen sirotellut mukaan hieman suolaa. Myös kello on hyvä olla lähistöllä, sillä keskipäivän aurinko tekee tuhojaan varsin nopeasti. Pahimmillaan UV-säteily on kello 11-15, joten ideaalisinta olisi nautiskella auringosta vain tuon ajan ulkopuolella tai ainakin varjossa pää sekä iho suojattuina. Näillä mennään elokuulle asti!:)