Yo-Laketti Kirsi Nisonen

“Yo-laketti haastaa perinteisen ylioppilaslakin

Ylioppilaslakki henkii sivistystä, mutta aiheuttaa vuodesta toiseen päänvaivaa varsinkin meille naisille. Kovan lipan alta löytyy tuore ylioppilas, jonka otsaa koristaa pitkän päivän jälkeen punainen painauma. Aamulla vaivalla väännetty kampauskaan ei näytä enää niin hienolta, kun se on päältä lytyssä. Ihan yhden illan ihmeeksikään tuo hankala hattu ei jää, sillä ylioppilasjuhlien jälkeen lakkia käytetään vappuna tai akateemisissa juhlissa.

Asustesuunnittelija Kirsi Nisonen ja markkinointifirma Bob Helsinki vastaavat tänän kevänä monen ylioppilaan rukouksiin. Nisonen on suunnitellut ylioppilaslaketin, jota voi käyttää perinteisen lakin sijaan vaikkapa sillä sivistyneellä vappulounaalla. Käytännössä laketti on hiuspantaan kiinnitetty kaunis hiuskoriste. Se on ylioppilaslakin tapaan mustavalkoinen ja sitä somistaa lyyra. Laketti sopii siis myös ylioppilaan äidille perinteistä lyyraa korvaamaan.

Saa nähdä, tullaanko näitä laketteja näkemään tulevaisuudessa myös lakitustilaisuuksissa vai pitääkö perinteinen lakki sitkeästi pintansa.”

Psst! Näitä saa tästä päivästä lähtien Jyväskylän Vilasta hintaan 40 euroa.:)