Pienoisen (hermo-) ja sairasloman jälkeen on hyvä hieman miettiä omaa elämää ja miten se nykyään sujuu. Yleensähän se vain sujuu, mutta silloin, kun tekee mieli pysähtyä analysoimaan sitä, se ei oikein taida sujua. Eli nyt. Keitin itselleni kupposen kahvia ja istahdin vanhempieni pöytäkoneen ääreen miettimään.

tumblr_lgqymiHXPr1qak72vo1_500_large

Ystävänpäivä sai minut melkein masennuksen partaalle. Tajusin pienen mietiskelyn jälkeen, että tärkeimpiä ja luotettavimpia elämässäni ovat edelleen ne ihmiset, jotka ovat olleet elämässäni jo kauan. Olen tehnyt syrjähyppyjä tutustumalla uusiin ihmisiin, mutta pidemmässä juoksussa kävi ilmi, että kyllä ne ovat ne vanhat ja rakkaat, jotka pysyvät rinnallani kovissakin myrskyissä. Tavoistani poiketen tahtoisin kiittää Kylmäkosken rakkaita siitä, että he ovat olemassa ja elämässäni edelleen. Miksi tahtoisin elämääni ihmisiä, joilla ei ole minulle aikaa, jos tarjolla on sellaisiakin aarteita, jotka pyytävät yökylään silloinkin, kun arki lapsen kanssa väsyttää.

Jyväskylä alkaa asuinpaikkana tuntua ihan kivalta, mutta muuten tökkii. Asetelma on siis kääntynyt ympäri, sillä aluksihan koko paikka ärsytti minua, mutta koulu ja ihmiset tuntuivat kivoilta. Nyt tilanne on se, että vaihtaisin sijaintia heti, kun keksisin paremman alan/työn. Tukiverkkona tässä kaupungissa toimii tasan yksi ihminen. Se tuntuu pieneltä, kun muut tärkeät ihmiset on ripoteltu ympäri Suomea. Yleensä hiljainen seuraelämä on minulle aivan sama, mutta nyt se on alkanut hieman ahdistaa. Tekisi mieli viettää kaikki viikonloput poissa tai lähteä kokonaan.

276761-10-1297700754718_large

Kutistumisoperaatiossa ollaan näin perstuntumalla tultu hieman takapakkia. Kipeänä mahalaukkuni kutistuu enkä jaksa syödä paljoa tai usein, joten tankkaan silloin hyvin energiapitoista ravintoa pitääkseni itseni edes vähän voimissani. Epäterveellinen ja energiapitoinen pullamössö syöksyy sitten suoraan takapuoleeni, joten en aio sovitella mitään motivaatiovaatteita ainakaan viikkoon. Koetan palailla rauhassa terveellisten elintapojen pariin ja lisäillä liikuntaa hellästi. Pahin virhe nyt olisi alkaa treenata täysillä, kun on juuri parantunut. Nyt kaipailisin sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä, jota en juurikaan omista.

Ehkäisyrengasta olen nyt pitänyt nyt pari viikkoa. Päätin kirjoittaa siitä raporttia kuukauden jälkeen, mutta voin tässä vaiheessa kertoa olevani hyvin vainoharhainen sen suhteen, mitä rengas minulle tekee. Laitan jokaisen pienen päänsäryn sen piikkiin, joten ehkä parempi, että kirjoittelen aiheesta vasta, kun olen saanut hieman enemmän kokemusta siitä, millaisen fiiliksen rengas todella tekee. Etäisyys selkeyttää usein kokonaiskuvaa.

12942181476436_large

Vaatekaapin kanssa taas iski tuttu kevät-/syysahdistus. Haluan sinne tilaa ja pian, joten päätin myydä osan vaatekaapin sisällöstä tylysti pois. Ainakin kolme nahkatakkia tulee saamaan Huuto.netissä kyytiä pian. Niiden kanssa myyn ainakin pari mekkoa ja muutamat kengät. Huteja tulee pakostakin, kun harrastaa ammuskelua.;)

Tällaisen analysoinnin jälkeen voin taas kerran todeta, etä sekoaisin ilman blogiani, kun en saisi vuodattaa tätä  oloa ja hämmennystä minnekään. Äiti kun tuskin jaksaa maailmantappiin kuunnella tyttärensä pulmia. Varsinkin, kun ne kiertävät aina samaa rataa.  Sitä valaistumista odotellessa. Aina se onneksi iskee joltakin suunnalta, en vai malttaisi odottaa enää kauaa…

(kuvat täältä)