Rakastuin pestoon ja tahdoin kokeilla sitä pastan seassa. Normaalisti sudin (lue: lapioin) pestoa leivälle, mutta se alkaa jo hiljalleen tökkiä. Samalla reissulla, kun päätin kokeilla pestolla maustettua pastaa, keksin ostaa tuoretta pinaattia. Pinaattia olin syönyt aiemmin vain keittona, joten tässä reseptissä yhdistin kaksi uutta kokeilua ja pidin kyllä lopputuloksesta.

kana-pestopasta

Pinaattinen kanapasta

300 g maustettuja kanasuikaleita (+ öljyä)

150 g miniluumutomaatteja

tuoretta pinaattia

pestoa

täysjyväpastaa

Laita pasta kiehumaan ja kypsennä kanasuikaleet pannulla tikassa öljyä. Lisää kanasuikaleiden sekaan puolitetut miniluumutomaatit ja kypsennä vielä hetki. Sekoita kypsään pastaan pestoa. Sekoita kanasuikaleet pastan joukkoon ja lisää sekaan revittyä/heinonnettua pinaattia juuri ennen tarjoilua. Koristele vielä halutessasi pestolla.

pinaattinen kanapasta

Kokeilin itse pastaa sekä sekoitettuna että niin, että pinaatti, kanasuikaleet ja pasta olivat lautasella erillään. En tiedä onko pasta parasta sekoitettuna vai “eriteltynä”, mutta hyvää se kuitenkin oli.:)