Uusi Musta -sivustolta kysyttiin, selviäisinkö syyskuun kuudella vaatekappaleella ja haastettiin minut kokeilemaan tätä hullua ideaa. Alunperin meinasin kieltäytyä, sitten lupauduin mukaan puolesta kuusta (tutoroinnin vuoksi), mutta lopulta tunsin itseni niin hannariksi, että päätin sittenkin lähteä leikkiin ihan alusta lähtien. Tänään on siis syyskuun ensimmäinen päivä ja aion elää tästä eteenpäin kuukauden kuudella valitsemallani vaatteella.

Kuusi vaatetta on todella pieni osa omistamistani vaatteista, joten niiden valitseminen ei ollut helppoa. Tunne oli sama kuin jos minun olisi pitänyt täyttää nopeasti pieni matkalaukku vaatteilla ja muut vaatteeni hävitettäisiin. Niinpä, ahdistavaa. Onneksi tässä haasteessa on lieventäviä sääntöjä ja poikkeuksia.

matkalaukku

Kuuden vaatteen säännöt Uusi Musta -sivustolta:

1. Valitse korkeintaan kuusi vaatetta, joita käytät syyskuun ajan eli 1.-30.9. Myös legginsit, neuleet ja topit ovat vaatteita. Vaatteita saa siis olla myös vähemmän kuin kuusi.

Valintani on tasan kuusi vaatetta, ei missään nimessä vähemmän. Aluksi minua ahdisti hieman suostua, sillä tiedän, että kyllästyn vaatteisiin nopeasti ja tahdon usein vaihtelua. Päätin kuitenkin yrittää.

2. Kuuteen vaatteeseen ei lasketa alusvaatteita, päällystakkeja, sukkahousuja, huiveja, kenkiä, koruja, hattuja, hansikkaita jne.

Kiitos kiitos kiitos!:D Kengät tulevat luultavasti pelastamaan tämän kuukauden, samoin ehkä huivit. Korujakin pitää taas opetella käyttämään, sillä niillä saa muunneltua asua yllättävän paljon.

3. Kuuden vaatteen lisäksi saa käyttää erikseen myös urheiluvaatteita, yövaatteita ja bilevaatteita. Näissä kuitenkin kehotetaan tarkkaan harkintaan ja minimalismiin – miten tiukasti, siitä päätät itse. Jos sinulla on kaksi täysin samanlaista ja samanväristä vaatetta, ne voidaan laskea yhdeksi.

Ei niillä yövaatteilla niin väliä, mutta urheiluvaatemyönnytys on kiva. Ilman sitä en olisi suostunut tähän. Bileitä tuskin on kovin monia, sillä kemistibileisiin ei tyypillisesti ole tapana panostaa, mutta on mukava tietää, että yllätysjuhlatilanteessa saa pynttäytyä.:)

Samanlaisten ja samanväristen vaatteiden laskemista yhdeksi pidin itsestäänselvyytenä.

4. Luo ja julkaise omat sääntösi, jos tämä määritelmä ei sinulle sovi.

Tahtoisin lisätä kuuteen vaatevalintaani haalarit. Ja ennen kuin kukaan vetelee herneitä sieraimiin tarkentaisin, että kyseessä ovat ainejärjestömme haalarit, joissa pompin tutoraikani alkukuusta. Mistään seksikkäästä jumpsuitista ei siis ole kyse.;) Fuksit tunnistavat tutorinsa helpommin haalareissa, joten en voi luopua niistä, mutta en tahdo luopuayhdestä vaatevalinnasta satunnaisen haalarikauden vuoksi. Haalareitani  ei siis lasketa kuuteen vaatteeseeni.


Mitäkö sitten valitsin aseikseni tähän kammottavaan haasteeseen? (Tähän väliin on pakko tunnustaa, että olen kirjoittanut tämän loppupostaksen uudelleen kuusi kertaa.) Aivan ensiksi päätin, valitsisinko ruskean vai mustan klaanin. Tämä ajatus räsähti kuitenkin karille, koska pelkään kuollakseni, että kyllästyn tämän kuukauden aikana. Parempi siis pelata varmaa nakkia ja ottaa mukaan vaatteita, jotka tykkäävät sekä mustista että ruskeista asusteista. Mietin etukäteen, että haluan mukaan vähintään yhdet farkut, mutta myös hameen tai mekon. Farkkuvalinta oli helppo, sillä kesäkilojen jäljiltä vaihtoehtoja ei juurikan ollut. Kivasti venyvät H&M:n suorapunttiset farkut päätyivät siis ensimmäisinä vaatekasaani.

DSC04438

Hame- ja mekkohyllyllä mietin hieman pidempään. Hitaasti mutta varmasti päädyin kuitenkin vajaamittaisiin harmaisiin housuihin, jotka ostin vähän aikaa sitten eBaysta. Minulla ei vaan ole yleispätevää hametta, joka olisi sopinut sekä nykyiseen pukeutumisfiilikseeni että tähän haasteeseen. Palataan siihen mekkovalintaan hieman myöhemmin, sillä aivan ilman helmoja en kuukautta elele.

DSC04437

Lupaan, etten perustele tätä valintaa lörpähtäneellä ulkomuodollani, vaikka vähän tahtoisin.;) Ei vaan, neuletakit ovat niin lähellä sydäntäni, että sellainen oli pakko saada mukaan. Päädyin lopulta uuteen roosaan neuletakkiini, jota en ole vielä pitänyt kertaakaan. Onhan se nyt vähän outo valinta, mutta ihmisen pitää luottaa vaistoihinsa. Meinasin aluksi ottaa turvallisesti mustan, valkoisen tai ruskean neuletakin, mutta tajusin onneksi, että saan nuo perusvärit asuuni rotsistani (jonka omistan siis sekä mustana että beigenä). Jotakin väriä edustava neuletakki oli siis taktinen veto, vaikka värin miettimiseen hetki upposikin.

DSC04432

Neuletakki vaatii alleen paidan tai topin, joten tuubitoppien rakastajana päädyin nopeasti valkoiseen sellaiseen. Yllättävää? No ei. Päädyin tähän valintaan myös siksi, että yllättävän kuumana päivänä voisi harmittaa, jos sallituista vaatevaihtoehdoista ei löytyisi mitään pientä ja kevyttä. Ja ovathan tuubitopit nyt yksi tuotemerkeistäni!<3

DSC04436

Neljän vaatteen jälkeen aloin miettiä, ettei tästä kuukaudesta ehkä tulekaan ihan kamalaa. Kaksi viimeistä valintaa vaan tulee tehdä hyvin. Toisaalta jonkinlainen villi valinta houkutti minua, mutta ajattelin punnita sitä mahdollisuutta uudelleen vitosvalinnan jälkeen. Tässä kohtaa päässäni jyskytti vain tieto siitä, että tarvitsisin vielä yhden yläosan. En millään jaksaisi pitää viikkoa samaa paitaa haalareiden kanssa, joten toinen yläosa oli pakko ottaa mukaan leikkiin. Sellaiseksi valikoitui musta pitkähihainen paita, jota tylsempää ei maa voi päällään kantaa. Tämä otus taitaa vielä olla pikkusiskoni vanha. Harkitsin ensin mustaa tuubitoppia, mutta fuksien kanssa riehuminen vaatii kuitenkin kunnolliset kannattimet rintavarustukselle, oli se kuinka olematon tahansa.;) En jaksaisi käyttää kuukautta olkaimettomia rintsikoita!

DSC04435

Viimeinen valintani on todellakin tällaiselle rämäpäälle villi valinta. Päätin näet ottaa tähän kokeiluun mukaan uuden b-youngin pitsimekkoni. Nyt siis opetellaan käyttämään mekkoja ja ennen kaikkea muuntamaan niitä eri tyyleihin sopiviksi. Onneksi erilaiset sukkahousut, kengät ja asusteet auttavat tässä tehtävässä minua ja muita tähän suostuneita. Pitäkäähän peukkuja!:)

DSC04434

Näillä vaatteilla mennään siis seuraava kuukausi, toivottavasti ette ihan kyllästy asukuviini.:) Jos joku tahtoo koettaa tätä haastetta, niin vapaasti mukaan vaan. Tällaisen kituutuskuukauden jälkeen sitä osaa takuulla arvostaa koko vaatekaappiaan. Hyvällä tuurilla kuukauden aikana nuukuuskärpänen puree ja päädyn jopa hankkiutumaan turhista vaatteistani eroon. Se nähdään ensimmäinen lokakuuta, jolloin ajattelin kirjoittaa yhteenvedon kuukauden fiiliksistä.

Psst! Sönkötin aiheesta myös YleX-radion haastattelussa!:D Sönk sönk, sanoi Ville Valo..

(kuva täältä)