Tuhanteen merkkiin ei juurikaan tekstiä mahdu. Mietin jo hetken tämä postauksen laajentamista tänne blogin puolelle, mutta sitten se jäi jostakin syystä. Kasasin kuitenkin Keskisuomalaisen juttuun huonoja syitä ostaa jotakin, sillä minun on ainakin liian helppo keksiä niitä. Tiedän toki, että osasta heräteostoksia tulee niitä suosikkivaatteita, -kenkiä ja -asusteita, mutta osa menee auttamatta aivan metsään. Tänä vuonna voisinkin koittaa vältellä niitä pahimpia mokia. Esimerkiksi loppukuusta Tukholmassa en aio ostaa jotakin vain, koska “kun tänne asti on kerta tultu”!:D

Tyylikkäitä lupauksia uudelle vuodelle

Olen tehnyt pienen listan huonoista ostosyistä joihin sorrun kerta toisensa jälkeen. Ehkä tämän listan avulla joku muukin oppii tunnistamaan huonot perusteet ostamiselle ja välttämään niitä ostoksia, jotka lojuvat edelleen käyttämättöminä kaapissa.

Älä siis osta vaatetta, kenkää tai asustetta vain, koska se on edullinen tai alennuksessa. Mieti, ostaisitko saman täyteen hintaan.

Älä myöskään osta mitään vain, koska se mahtuu sinulle. Monelle avautuu esimerkiksi suuren laihdutusprosessin jälkeen vaatekaupoissa aivan uusia ulottuvuuksia, kun ne pienemmät koot mahtuvatkin päälle. Pidä silti järki matkassa.

En myöskään suosittele ketään ostamaan mitään siksi, että se näyttää hyvältä mallinuken, tyyli-idolisi tai jonkun ystäväsi päällä. Se ei takaa, että se sopii sinulle.

Sovita, harkitse ja päätä.”