OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jouduin jo kerran siirtämään pojan ensimmäistä hammaslääkärikäyntiä, mutta nyt se on takana. Meinasi tosin käydä hullusti, sillä vaikka olin kotona katsonut, että tarkastus tehdään samassa rakennuksessa kuin missä käymme neuvolassa, päädyin seikkalemaan pitkin Kivelän sairaala-aluetta. Vielä minuuttia vaille aikaamme juoksin kohti rakennuksen ulko-ovea ja lopulta istahdin ilmoittautumisen (“uuh…moukola…lääh….pfuuf…on…täällä…huuuh…”) jälkeen odottamaan kutsua sisään huoneeseen. Olin kuullut etukäteen, ettei yksivuotishammaslääkärissä edes kurkisteta lapsen suuhun, mutta meillä käytiin hampaat läpi sormen kanssa. Se olikin kivan reissun ainut draamahetki, kun poika alkoi ensin värisyttää alahuultaan, toimenpiteen jatkuessa alkoivat vieriä jättikyyneleet ja lopulta Nöpsy parkaisi hyvin loukkaantuneena, että nyt ne sormet pois suusta.

Ihan turhaan en Herra Hakkaraisen pastilleja kuvaile, vaan saimme suosituksen aloittaa xylitolipastillien antamisen jokaisen ruokailun jälkeen. Päiväimetyksiä suositeltiin siirrettäväksi niin lähelle ruokailuja kuin mahdollista. Yleensä imetänkin vähän kuin jälkiruuaksi, mutta tuostakin ollaan lipsuttu. Happohyökkäyssyistä maitohuikkailua ei suositella ruokien välille. Tämä ei minua niin haittaa, mutta kuten etukäteen vähän ajattelinkin, yöimetys osoittautui ongelmaksi. Syynä edelleen ne happohyökkäykset, joita ei saisi yöllä tulla, jos halutaan suojella pieniä maitohampaita rei’iltä. Pitääkin mennä seuraavaksi lukemaan, mitä Imetyksen tuki ry asiasta on mieltä. Unikoulusuunnitelmat kuulostavat jotenkin pelottavilta, kun yöt sujuvat niin kivasti vierekkäin ja taapero on helppo tainnuttaa jatkamaan unia tissillä. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA