OLYMPUS DIGITAL CAMERAkaurapuurovohveli OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin niin, Nöpsy kyllä rakastaa kaurapuuroa, mutta minä kaipaan välillä iltapalaamme vaihtelua. Syön pojan kanssa usein yhdessä, koska puuroa on melkein jopa helpompi keittää isompi satsi kerralla. Jotenkin koostumuksesta tulee vaan parempi, kun ei keitä pikkuista puuromäärää. Lueskelin tänään päivemmällä sormiruokailuryhmästä hyviä reseptejä ja en jotenkin saanut mielestäni keskustelua siitä, voiko kaurapuuroa paistaa vohveliraudalla. Voihan sitä, mutta lisäämällä puuron joukkoon muutamaa muutakin raaka-ainetta, vohveleista tulee vielä parempia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaksi desilitraa kaurapuuroa muuttuu kolmeksi vohveliksi, kun valmiiseen puuroon sekoittaa kaksi desilitraa maitoa, kanamunan ja ruokalusikallisen perunajauhoa. Hieman suolaakin voi joukkoon lisätä. Riippuu tietysti siitä, minkä ikäistä vohveliyleisö on. Vohvelit paistetaan vohveliraudalla kypsiksi, mutta vinkkinä voisin sanoa, että rauta kannattaa öljytä kunnolla eikä kannata pelästyä löysää taikinaa. Meidän taikinamme oli “löysyysasteeltaan” kuin litkua lettutaikinaa, mutta lopputuloksena syntyi ohuita ja rapsakoita vohveleita. Niillä herkuteltiin maitorahkasta ja päärynäsoseesta sekoitetun töhnän kanssa.

Nyt karkaan katsomaan yhden jakson Pretty Little Liars -sarjaa Netflixistä. Nöpsy nukkuu ja minäkin voisin, mutta jotenkin sitä haluaa muutaman tunnin itselleen joka päivä, joten valvon vielä. Katson usein iltaisin jotakin sarjaa tai selailen Facebookin sormiruoka- tai imetysryhmää. Saapa muuten nähdä, missä muodossa aamupuuro syödään meillä huomenna! 😉