OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nöpsy oli lauantain hoidossa sukulaisten kanssa. Tai siis sukulaiset eivät olleet hoidossa, vaan tulivat hoitamaan vauvaa meille kotiin. Minä lähdin risteilylle blogiportaalin muiden bloggaajien kanssa päiväksi. Tuntui hurjalta, kun sai kävellä ovesta ulos kohti päivän kestävää vapautta. Mieheni äiti ja sisko hoitivat vauvaa vuorotellen enkä kyllä uhrannut koko päivänä hetkeäkään huolehtimiseen. Luotan täysin molempien naisten vauvanhoitotaitoihin, ja olen saanut paljon tukea ja neuvoja kummaltakin. Kahdeksan tunnin poissaoloni sujui kuulemma muuten hyvin ruokailuineen ja päiviunineen, mutta kun olisi pitänyt nukahtaa yöunille, vauva protestoi ja vaati äitiä. Eli rintaa. Onneksi minä juoksinkin jo sisään kotiovesta tässä vaiheessa iltaa.

Ennen lähtöäni kirjoitin suurpiirteisen päivärytmin paperille, jotta päiväuniajat ja ruoka-ajat olisivat hoitajien tiedossa, mutta sanoin, että soveltaa saa ja pitää enkä loukkaannu siitä. Kun sain päivärytmin kirjoitettua, huomasin kauhukseni, ettei siitä tullutkaan suurpiirteinen. Oikeastaan ihan päinvastoin. Meillähän noudatetaan todella tiukkaa päivärytmiä, vaikka olen aina ajatellut olevani rento. APUA, OLEN TIUKKISÄITI!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutaman päivän ajan olen aktiivisesti hionut tuota päivärytmiä ja varsinkin aterioiden koostumuksia paremmiksi. Pohdiskelin ruokailutottumusten muuttamista “ääneen” ja nyt olen vinkkienne (joita on muuten edelleen iso kasa lukematta ja vastaamatta) perusteella tehnyt jo seuraavat muutokset:

  • enemmän sormiruokailua ja kokemuksia omasta osaamisesta ruokapöydässä esimerkiksi antamalla oma lusikka käteen ruokailun ajaksi, vaikka äiti tai isi syöttäisikin ruuan sillä kerralla.
  • suolaisen ruuan jälkeen jälkiruoka tai ainakin muutamaa eri makua tarjolle samalla aterialla, jos eri makua mahtuisikin “täysinäiseen” vauvaan vielä.
  • maito ruokajuomaksi veden tilalle. On totta, että vesi täyttää vatsaa turhaan. Tietäähän sen omastakin kokemuksesta, vaikkakin omalla kohdalla vedenjuontia pitäisi lisätä eikä vähentää.
  • rintamaito ennen kiinteitä ruokia eikä sen jälkeen, koska kuten viisaasti muistutitte, äidinmaito on näin pienen lapsen ensisijainen ravinto. Kunpa neuvolassakin muistutettaisiin tästä.

Katsotaan, josko näillä muutoksilla saataisiin lisää painoa pienelle pojalle. Ainakin muutama ihminen on sanonut poskien pullistuneen jo. Aika nopeasti toimii tämä lihotusdieetti! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA