Äitiyshormonini pörräävät tällä hetkellä aivan ylikierroksilla ja koen velvollisuudekseni sekä edistää Suomessa lasten hyvinvointia että syytää huolestuttavasti miinuksella riutuvalta pankkitililtäni rahaa ulkomaille lasten hyväksi. Koska ensin mainittu on “hieman” helpompaa näin bloggaajan näkökannalta, vinkkaan teille nyt muutamasta kansalaisaloitteesta, jotka kaipaisivat kipeästi lisää nimiä. Jos ette jaksa lukea kansalaisaloitteiden vaatimuksia allekirjoitussivuilta, kopioin ne tähän postaukseen. Perustelut löytyvät aloitesivuilta. Kaikki bloggaajat haastan käsittelemään näitä aiheita blogeissaan mahdollisimman pian, sillä allekirjoitusaikaa ei ole enää paljoa. Blogittomia pyytäisi jakamaan tietoa aloitteista lähipiirissään sekä sosiaalisessa mediassa. Kumpaankin aloitteeseen tarvitaan 50 000 nimeä ja tällä hetkellä nimiä ei valitettavasti ole kummassakaan tarpeeksi. Älä siis odota huomiseen tai edes iltaan, vaan allekirjoita molemmat aloitteet heti.

iina

Vaadimme:

1.Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön (RL 20:7§) minimirangaistuksen nostamista 2 vuoteen vankeutta. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että ehdolliset tuomiot kyseisistä rikoksista jäävät pois ja vankeus on aina ehdoton.

2.Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta (RL 20:8a§),

Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin (RL 20:8b§),

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta koskevan esityksen seuraaminen (RL 20:8c§),

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen (RL 17:18§),

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito (RL 17:19§)

– rikosten minimirangaistusten nostamista 4 kuukauteen vankeutta, jotta jokaisesta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta jää vähintään merkintä tekijän rikosrekisteriin.”

Allekirjoita kansalaisaloite lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusasteikon koventamisesta TÄÄLLÄ.

Lisätään terveydenhuoltolain 50 §:ään uusi kolmas momentti seuraavasti:

Synnytyksiä hoitavan sairaalan kunta tai kuntayhtymä voi päivystyspisteiden välisten etäisyyksien tai väestön palvelutarpeen perusteella päättää lääkäreiden päivystystasosta, ellei sairaalaan ole keskitetty riskisynnyttäjien hoito. Synnytysten hoitoon, anestesiologiaan, vastasyntyneiden virvoitteluun ja elvytykseen hyvin perehtyneiden lääkäreiden, erikoislääkäreiden tai tehtävään koulutetun hoitohenkilökunnan on saavuttava nopeasti päivystysyksikköön, elleivät he ole saatavilla välittömästi.

Samalla tulee muuttaa Sosiaali- ja terveysministeriön kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä annetun asetuksen (29.8.2013/652) 14. pykälän 1. mom. 3 ja 4. kohdat ehdotetun lainkohdan mukaiseksi.

Aloitteen tarkoituksena on se, että nykyisiä synnytysyksiköitä ei tarvitse lakkauttaa. Vaikka niitä ei lakkauteta, se ei aiheuta riskiä potilasturvallisuuteen.”

Allekirjoita kansalaisaloite päivystysasetuksen muuttamisesta synnytysten osalta TÄÄLLÄ.