Katsos vaan, Helena-täti! Sulta meni kuulemma työpaikka alta. Ymmärtäähän sen. Ei siinä oo tiedätkö mitään hävettävää, että laitetaan pihalle, kun tilalle otetaan nuorempaa väkeä. Kaikki me vanhetaan joskus! Hyvä, että tajusit hakea ammattiapua siihen masennukseen. Eihän se tarkoita, että on hullu, vaikka juttelee jonkun kanssa itsestään ja vielä maksaa siitä, vaikka sun miehes niin tuolla kylillä huuteleekin. Oliko muuten rankka se teidän ero? En viitsinut siltä mieheltäs kysyä, etten vaikuta jotenkin töykeeltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei, Kaisa! Muistatkos mua? Seurustelit mun veljen kanssa 12 vuotta sitten. Kuulin tuossa sun äidin siskon lapsen parhaan ystävän poikaystävältä, että sulla on peräpukamat. Se on varmaan ikävä tauti. Ei varmaan haittaa, että kyselin vähän Facebookissa seinälläni apua, jos jotkut mun tutut tietäis hyviä kikkoja. Täggäsinkin sut siihen statukseen, huomasitko? Et ainakaan kommentoinut mitään, mutta mä voin kopypasteta nää neuvot sun seinälle vaikka, niin näät kerralla.

P8110018

Mirja, kuule. Oot varmaan kuullut nää samat neuvot jo sata kertaa, mutta mulla ois pari vinkkiä tohon sun uuteen elämäntilanteeseen. Vaikka ne ammattilaiset väittää, että ihminen laihtuu, kun kuluttaa enemmän kuin syö, niin se ei kyllä käytännössä toimi. Yks Taina söi joka päivä paketin voita ja muuten normaalisti ja se laihtui. Ja Sirpa taas lopetti syömisen kokonaan ja imeskeli vaan jääpaloja. Älä hei kuuntele niiden ravintoneuvojien jorinoita. Kokemus se on, johon kannattaa luottaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuli vaan mieleen. Nimittäin se, että on aika mielenkiintoista, miten näissä vauva-asioissa raja yksityisen ja yleisen välillä on aivan eri mantereella kuin muissa henkilökohtaisissa aihepiireissä. Melkein tuntemattomat ihmiset ovat yhtäkkiä iholla ja ne tutut ryömivät lähes ihon alle. Rintani on nähnyt muutaman viikon sisään useampi ihminen kuin elämäni aikana yhteensä ja se, montako tikkiä toisesta päästäni mahdollisesti löytyy, tuntuu olevan yleistietoa ja kaikille vapaata jaettavaksi. Ahdistaa varsinkin se, että maidontuotantoni on niin suurennuslasin alla. Entäpä, jos ensi kerralla kysyisit vaan, mitä pienen vauvan vanhemmille kuuluu? Tai millaisia ajatuksia tuoreen äidin päässä liikkuu?

En pistäisi yhtään pahakseni tällaista normaalia keskustelua, vaikka arvostan myös apua. Siis silloin, kun olen sellaista pyytänyt ja niiltä ihmisiltä, joilta olen sitä pyytänyt. Löytyykö muiden lähipiiristä tai “lähipiiristä” tällaisia neuvojia vai tuntuuko, että kaikki neuvot ovat tarpeen, oli niiden antaja kuka tahansa? Olen siitä kummallinen ihminen, että tuntemattomilta on helpompi kysellä apua blogissa, kun saa useampia neuvoja ja mielipiteitä eikä täällä kukaan tule tuputtamaan mitään ärsyttävästi. Minä kun tahtoisin punnita eri vaihtoehtoja ja sitten itse päättää lapseni kasvatuksesta. Mutta onko se liikaa vaadittu?