Ensimmäinen viikko vauvan kanssa alkaa olla täynnä. Jo näin lyhyessä ajassa arkeemme on alkanut muodostua selkeää kaavaa ja rutiineja, jotka tosin välillä rikotaan tylysti. Sitä se vauva-arki kuitenkin on, joten tällaisen kontrollifriikin on vaan opeteltava elämään asian kanssa. Vaikeampi tässä on hyväksyä, että lapseni on jo muuttunut siitä vastasyntyneestä kääröstä, jonka sain sunnuntaiyönä rinnalleni. Miten voi viikossa pikkuinen kasvaa niin? Hyvä asiahan se vaan on, mutta jotenkin konkretisoi ajan kulumisen.

 P7260025

Vaipparalli meillä on vielä toistaiseksi aika kevyttä. Koen jotenkin tärkeäksi, että vaikka pissavaipat hoidamme yksin toisen nukkuessa, kakkavaippa lähdetään vaihtamaan kylpyhuoneeseen lapsen isän kanssa kaksin. Joka ikinen kerta. Isä pitelee vauvaa lavuaarin päällä, koska kylpyamme ei ole vielä saapunut, ja minä pesen vauvan pyllyn puhtaaksi. Vaikka kakkavaipastakin selviytyisi yksin, jotenkin ajattelen, että nämä yhteiset vaipanvaihtohetket tekevät erityisen hyvää parisuhteelle. Yhteinen harrastus lujittaa suhdetta tai jotakin.

pampers libero

Olen kokeillut vaipoista jo kolmea eri merkkiä. Muumeja sain vauvakutsuillani vaippakakun muodossa, Liberoita annettiin mukaan synnytyssairaalasta ja Pampers puolestaan yllätti valtavalla vaippalähetyksellä suoraan kotiovelle tässä muutama päivä sitten. Vertailen jossakin vaiheessa bloginkin puolella, mikä merkki meille sopii parhaiten. Vielä en ihan osaa sanoa, kun en tiedä, onko vahinkoja tullut huonosti laitetun vaipan vaiko vaippamallin vuoksi. Aion myös kokeilla kestovaippoja ja tavoitteena olisi vähintäänkin osakestoilu, mutta vielä en ole siihen vaiheeseen ehtinyt, sillä suurin osa kuorista on vanhempieni luona varastossa.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vauvan unirytmi on ollut jo parin vuorokauden ajan aika helppo. Päivällä nukutaan 2-4 tuntia kerralla, seurustellaan sekä syödään ja sitten nukutaan vähän lisää. Puolilta öin imetän viimeisen kerran ennen nukkumaanmenoa. Ensimmäinen yöherätys on kello neljän aikaan ja jostakin syystä vauva on keksinyt hauskan tavan imeä silloin toisen rinnan tyhjäksi, paukauttaa saman tien vaipan täyteen sinappikakkaa ja vaipanvaihdon jälkeen syödä toisen rinnan tyhjäksi. Tämän urakan jälkeen seuraavan kerran heräilläänkin syömään yhdeksän tai jopa vasta kymmenen aikaan. Toistaiseksi kiitän siis luojaani vauvasta, joka nukkuu hyvin. Katsotaan, mikä tilanne on muutaman viikon päästä! 😀