“Aloitan uuden blogini pahaenteisesti perjantaina 13. päivä suuren hämmennyksen ja epätodellisen olon vallassa. Siitä on nyt noin viikko, kun hieman alle kaksi kuukautta kestäneiden päivittäisten vatsa- ja selkäkipujen, tuskaisten suolistokramppien sekä outojen pahoinvointikohtausten keskellä mietin, voisiko syy yllättäen iskeneeseen sairauteen olla sittenkin se perinteisen vaihtoehto. Uskaltaisinko edes selvittää asiaa, jos pettyisimme molemmat vastatukseen? Kaksi salaista toivetta kuitenkin iti, ja lopulta muutaman vuorokauden vatvomisen jälkeen uskalsin tehdä testin. Jos ei vielä olisi aika, sille ei voisi mitään. Olemmehan kumpikin vielä nuoria ja taloudellinen tilannekin voisi kieltämättä olla parempi. Tai no, ainahan se voisi olla, mutta kuitenkin. Tiedätte, mitä tarkoitan.

raskaustesti

Ensimmäinen kotitesti antoi epämääräisen ja haalean tuloksen, jonka saattoi tulkita aivan mielensä mukaan. Seuraavana päivänä digitaalinen testi piippasi heti yli kolmea viikkoa. Muutamaa päivää myöhemmin istuin hämmentyneenä Terveystalossa lääkärintuolissa kuulemassa, että sen lisäksi, että selässäni oli särki ja myyräkin jumitti, kyllä siellä repussa nyt vaan on kettu. Kivut, ummetus, väsymys ja muut irralliset oireet niputtautuivat päässäni yhteen ja mietin, että tottahan minäkin olisin tuota epäillyt, ellen olisi niin taikauskoinen (ja lukenut tilastotiedettä sivuaineenani). En ruodi tätä osuutta blogissani enempää, sillä teksti menisi liian intiimiksi, mutta tahdon tuoda esille sen, että sisälläni kasvava vauva tuntuu ihmeeltä. Tämän ei pitänyt olla mahdollista.

Päätin, etten vain yllättäen ymppää virallisen blogini puolelle kakkavaippajuttuja ja rintamaitotarinoita, vaan omistaudun niille aivan omassa kolossa, jossa aiheesta kiinnostuneet voivat raskauttani seurata. Kirjoittelen tänne alusta asti säännöllisesti, mutta en ole vielä päättänyt, miten ihmisiä tänne ohjaan. Ehkä annan osoitteen aluksi vain ystäville ja sitten vaikka sähköpostitse luotettavimmille lukijoilleni. Tai itseni tuntien saatan myös jonakin päivänä vain pudottaa pommin ja linkittää raskausblogini vastaukseksi jollekin surkealla sielulle, joka erehtyy julkisesti ihmettelemään muuttuvaa ulkomuotoani. Saa nähdä. Joka tapauksessa tahdon toivottaa tervetulleeksi juuri SINUT, joka tätä postausta luet. Tervetuloa kanssani matkalle kohti äitiyttä. 🙂