Härkis ja värikkäät uunipaprikat
Härkis, nyhtökaura ja muut kasvissyöjien kaverit ovat toivottavasti tulleet jäädäkseen. Jääkaapissa oli paketti härkistä odottamassa inspiraatiota, kun törmäsin Saran reseptiin. Härkis-resepti tai lähinnä kiinnostavan sellaisen löytäminen tuotti ongelmia, koska suurin osa googlen tarjoamasta materiaalista oli pastakastikkeita tai erilaisia versioita lasagneista. Saran paprikaohje kolahti heti, ja koska kesäkurpitsa on ihanaa, halusin täyttää värikkään paprikakolmikon ihan ehdottomasti juuri tällä kasvisseoksella. Chili jäi pois, koska naperokin ruokaili kanssamme.
Härkis-uunipaprikat
1 sipuli
puolikas kesäkurpitsa
125 g härkistä (eli puolikas paketti)
kolme isoa paprikaa
100 g fetajuustoa
puoli purkkia pippuriruokakermaa
juustoraastetta
suolaa
pippuria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuullota sipuli ja kesäkurpitsa (+chili) tilkassa öljyä. Lisää härkis ja sekoittele. Lisää pippurikermaa ja feta- tai salaattijuusto. Keittele miedolla lämmöllä niin pitkään, että seos on tarpeeksi paksua täytteeksi. Näin myös härkäpapuvalmiste ehtii samalla imeä itseensä paljon makuja. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pese paprikat, puolita ne ja täytä härkisseoksella. Kuorruta paprikat vielä lopuksi juustoraasteella ja laita voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa, kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Minulla siihen meni n. 10 minuuttia! :)
Psst! Paprikat jäivät sen verran koviksi, että niitä ehkä kannattaa paahtaa ennen täyttämistä uunissa vartin verran.
RH
Hyvältä kuulostaa! Itse laitan pestyt ja puolitetut paprikat mikroon n. 5-10min. ja tämän jälkeen uuniin täytteillä.. Näin on tullut makuuni sopivan pehmeitä ja kypsiä uunipaprikoita. ?
Iina / MouMou
Oi, tuota kikkaa testaan seuraavaksi. Kiitos tästä! :)
Sara
Heeeei ihanaa! Halaus <3
Iina / MouMou
Toimi! :D <3