Lehtikaalisipsit vol. 101
Ai että! Kyllä tämän ohjeen kanssa väännettiinkin. Palaneita lehtikaalisipsejä oli kaikkialla, kun yhtäkkiä löysin sopivan paistolämpötilan ja ajan juuri tälle uunille. Resepteissä kun on se huono puoli, että ne eivät aivan sellaisenaa sovi kaikkiin uuneihin. Varsinkin niihin temppuileviin yksilöihin, joita esiintyy mm. vanhoissa vuokrahuoneistoissa. Varsinkin, kun vuokraisäntä tuo tilalle toisen vanhan uunin, kun valitat, ettet voi tehdä ruokaa uunilla, joka kuumenee aina maksimiin, vaikka miten säätäisi asteita. Vanhassa kodissani täytyi aina vähentää 15 astetta reseptin lämpötilasta ja pidentää paistoaikaa 10 minuutilla, sitä edellisessä kodissa paistoajan voi melkeinpä arpoa, sillä kaikki tosiaan paloi uuniin. Ihan joka kerta. Tässä kuitenkin hieman osviittaa, millä herkullisen rapeat lehtikaalisipsit saattaa saada onnistumaan.
Lehtikaalisipsit
400 g lehtikaalia
5 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen, mutta älä käytä kiertoilmatoimintoa. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi ne sitten sopiviksi suupaloiksi. Poista lehdistä kovat varsiosat. Sekoita lehtikaalipaloihin öljy kulhossa niin, että öljy leviää mahdollisimman tasaisesti. Levitä kaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle suola. Kypsennä uunissa niin, että “sipsit” saavat vähän(!) väriä. Tummuneet sipsit palavat todella helposti, joten vahdi uunia koko ajan. Tarjoa hieman jäähtyneinä. :)
JJ
Elämässä on muutama asia joiden “tuoksu” (haju) tekee pahaa. Migreenin takia muutama mutta nämä lehtikaalisipsit.. niistä tulee jotenkin niin kuvottava tuoksu että en tiedä oikein pahempaa.
Siinä varmaan yksi syy miksi en pysty niitä syömäänkään. Olenkohan ihan yksin tämän ongelman kanssa :D? Kiva kuitenkin jos muut niitä voivat syödä ja nauttia tuoksuista :D
Iina M.
Ah, pikkusiskoni on varmaan kanssasi samaa mieltä. Rassukka yökki keittiössä, kun paistelin näitä! :D
Cerp
Testattiin tässä taannoin näitä miehekkeen kanssa. Aateltiin, että kylläpäs kiva, kun saa jotain terveellistä rouskuvaa vaihtelun vuoksi. Paistoyritys onnistui täydellisesti, samoin maustaminen MUTTA! Kukaan ei kertonut, että näiden ominaismaku on niin kitkerä, että ei noita muutamaa enempää pysty syömään :D Luultiin, että tehtiin jotain väärin, mutta kyllä ne ilmeisesti vaan maistuvat siltä. Pitäydyn siis hedelmissä ja otan kaalin normikaalina :D
Iina M.
Hei, kannattaa testata uudestaan, koska ei pitäisi olla kitkerää! :)
CURIOUSNOORA
Mä menetin jo toivoni muutaman kärähdyksen jälkeen sen suhteen, että saisin lehtikaalisipsit joskus onnistumaan.:D
Iina M.
Mulla meinas lähteä kans järki! :D
Sanjana
Yhh. Meillä syyään melkein kaikkea, etenkin mies, mutta nämä! Joskus vuos sitten tein ja oli aivan kamalia :( joka paikka väitti, ettei maistu kaalilta vaan käy ihan sipsistä. Hyh, maistu todellakin kaalilta, jäi syömättä meiltä molemmilta ja myös ystävältä, joka tavan sipseistä tykkää kyllä. :D kaali kaalina!
Iina M.
Haha, kyllä se läpi maistuu. :)