Viimeinen kiusaus
Huomenna alkaa tiukka ristiäisdieetti, joten tänään on juuri sopiva päivä juhlistaa pienen sammakkoprinssimme ensimmäisiä “viikkosynttäreitä”. Vierailulle tulevat miehen puolelta mummi ja täti poikaystävänsä kanssa. Heille tarjotaan ihanaa riisisuklaakakkua, jota olen halunnut tehdä jo ties kuinka pitkän aikaa. Pitää varoa, ettei kakkua jää huomiselle murustakaan, sillä silloin en saa enää syödä sitä. Tämän kovasti kehutun reseptin lainasin LillaLove-blogista täältä.
Riisisuklaakakku
Pohja(t):
400 g maitosuklaata
10 dl riisimuroja
Kiisseli:
1 dl kahvia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1,5 dl maitoa
Lisäksi:
4 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria
2 tummaa banaania
suklaarusinoita
Valmista kaksi kakkupohjaa. Sulata suklaalevy esimerkiksi vesihauteessa ja sekoita sulan suklaan joukkoon puolet riisimuroista. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele suklaiset murot vuuan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa tai jos olet kiireinen, pakastin on vielä tehokkaampi. Siirrä jähmettynyt levyn tasapohjaiselle lautaselle ja laita kylmään. Tämän jälkeen tee toinen kakkupohjalevy samalla tavalla.
Jähmettymistä odotellessa keitä vahvaa kahvia kiisseliä varten. Laita kattilaan kiisselin ainekset eli sokeri, perunajauho, kahvi ja maito. Sekoita kunnes seos pulpahtaa kerran, minkä jälkeen kiisseli jäähdytetään. Vatkaa tässä välissä myös kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon fariinisokeri.
Kakun kasaaminen on helppoa. Pohjaksi tulee toinen riisisuklaalevy, sen päälle levitetään puolet kermasta ja kiisselistä (paitsi että minä laitoin esteettisistä syistä kaiken kiisselin kakun väliin) sekä viipaloidut banaanit. Aseta toinen kakkupohja kakun ylimmäksi kerrokseksi, minkä jälkeen peitä se lopulla kermalla, kiisselillä (jos et tehnyt niin kuin minä) ja suklaarusinoilla. Jos sää on yhtä helteinen kuin tänään, laita kakku jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoamista vieraille. Nauti!
LPP
Nam!
Gluteenitonkin on, joten eiköhän tätä täydy siis kokeilla :)
MouMou
Täytyy! Meillä mies iloitsi samasta asiasta, vaikka en edes miettinyt ohjeen löydettyäni, että sattui olemaan gluteenitonkin. :)
LauraL
Voi kääk, mikä himotuskakku!! Tota on pakko kokeilla. Ihan vaan siks että lapsena ja ehkä vähän vanhempanakin lemppareita oli just itte tehdyt suklaariisimuro-karkit. Ja mulla on nykyään joku kumma himo suklaarusinoihin, niitä tulee ostettua vaan niin harvoin. Mitenköhän tää leikkaantuu, mureneeko vai leikkaantuuko ihan nätisti?
MouMou
Aika kovaa on, väkivaltaa siis saattaa tarvita. :)
Susu
Herkkujen herkku… Just ajattelin samaa et miten leikkaantuu.. Levy kerrallaan suuhun, hmm…? ;)
Täällä noustu jo työaamuun, ihanaa (jännittävää)viikkoa,ei sitä tiä mitä se tuo tullessaan!
MouMou
Kerralla? Helposti! :D
P.S. Tuli pakettikortti. Pitänee käydä postissa huomenna. <3
Klaara
Mitä meinaat et voisko tuon kiisselin korvata kinuskikastikkeella? Vai meneekö koko homma pilalle?
MouMou
Aika makeaa tuosta tulee, mutta uskallan väittää, että voi. <3
Katja
Voi nam minkä näköinen! Pari vuotta sitten riisisuklaa aiheutti nenän nyrpistyksiä, mutta kun avomies ostaa välillä Brunbergin riisisuklaapussin jääkaappiin, oli pakko maistaa, jotta voin jatkossakin julistaa sen pahaksi ja jatkaa nenänyrpistyksiä. Taitaa erästä taloutemme asukasta kaduttaa annettu maistiainen, enää ei voi omia kaikkia itselleen kun olen suu auki vaatimassa omaa palastani :D
MouMou
Haha, kohtalokas virhe! :D