OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No niin, nytpä leikkasi! Sain aamulla (kyllä, minun aamuni oli jo muutama tunti sitten) päähäni kokeilla erästä kodinkonettani varsin luovaan kokkailuun. Yksi suosikkiaamiaisistani on kotoisa munakas, joten tahdoin aloittaa aamuni pitkästä aikaa herkkumunakkaan seurassa. Munakas pitää vatsani hyvin täynnä, sitä on helppo varioida täytteitä vaihtelemalla eikä sen valmistamiseen kulu juuri yhtään aikaan. Siksipä päädyin siihen tälläkin kertaa. Paitsi, että ison munakkaan sijaan teinkin monta pientä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arvatkaapa mitä muuta? Paistoin munakkaani luovasti muffinssi- ja kuppikakkukoneella! AlphaGeek-verkkokauppa lähetti tämän minulle jo viikkoja sitten, mutta silloin olin täysin jäätelökoneen lumoissa enkä ehtinyt keskittyä tähän laitteeseen alkuunkaan. Kokeilin tätä kyllä myös muffinssien kanssa, mutta sellainen tylsäily oli liian helppoa makuuni, joten siirryin kokkailuissani nopeasti aivan uudelle tasolla. Laitteesta voi lukea lisää täältä, jos joku kaipaa helpotusta muffinssitehtailuun tai sattui ihastumaan pieniin munakkaisiini. Muffinssejahan tällä voi paistaa joko paperivuokien kanssa tai ilman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmistin munakasmassan kuutta pikkuruista munakasta varten täysin samalla kaavalla kuin olisin ollut tekemässä yhtä isoa munakasta. Käytin kaksi kananmunaa, kolme kirsikkatomaattia, ruohosipulia, mustapippuria, muutaman siivun sinappikinkkua ja fetajuustoa. Fetan tosin söin siivuina valmiiden munakkaiden kanssa, vaikka yleensä murennan sen “munakastaikinaan”. Täytin muffinssikolot 3/4 niiden tilavuudesta ja annoin paistuia 6 minuuttia. Koska en lisännyt munakasmassan suolaa, paistoin munakkaat merisuolakiteitä sisältävällä rasvalla. Rasvaa olisi tarvinnut murto-osan tuosta käyttämästäni määrästä, mutta ensi kerralla tiedän paremmin. Ja ensi kertahan tulee heti, kun päätän hurmata mieheni aamiaisella! ;)