Huomenna alkaa tiukka ristiäisdieetti, joten tänään on juuri sopiva päivä juhlistaa pienen sammakkoprinssimme ensimmäisiä “viikkosynttäreitä”. Vierailulle tulevat miehen puolelta mummi ja täti poikaystävänsä kanssa. Heille tarjotaan ihanaa riisisuklaakakkua, jota olen halunnut tehdä jo ties kuinka pitkän aikaa. Pitää varoa, ettei kakkua jää huomiselle murustakaan, sillä silloin en saa enää syödä sitä. Tämän kovasti kehutun reseptin lainasin LillaLove-blogista täältä.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riisisuklaakakku

Pohja(t):

400 g maitosuklaata

10 dl riisimuroja

Kiisseli:

1 dl kahvia

1 rkl perunajauhoja

1 rkl sokeria

1,5 dl maitoa

Lisäksi:

4 dl kuohukermaa

1/2 dl fariinisokeria

2 tummaa banaania

suklaarusinoita

Valmista kaksi kakkupohjaa. Sulata suklaalevy esimerkiksi vesihauteessa ja sekoita sulan suklaan joukkoon puolet riisimuroista. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele suklaiset murot vuuan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa tai jos olet kiireinen, pakastin on vielä tehokkaampi. Siirrä jähmettynyt levyn tasapohjaiselle lautaselle ja laita kylmään. Tämän jälkeen tee toinen kakkupohjalevy samalla tavalla.

Jähmettymistä odotellessa keitä vahvaa kahvia kiisseliä varten. Laita kattilaan kiisselin ainekset  eli sokeri, perunajauho, kahvi ja maito. Sekoita kunnes seos pulpahtaa kerran, minkä jälkeen kiisseli jäähdytetään. Vatkaa tässä välissä myös kerma vaahdoksi ja lisää  joukkoon fariinisokeri.

Kakun kasaaminen on helppoa. Pohjaksi tulee toinen riisisuklaalevy, sen päälle levitetään puolet kermasta ja kiisselistä (paitsi että minä laitoin esteettisistä syistä kaiken kiisselin kakun väliin) sekä viipaloidut banaanit. Aseta toinen kakkupohja kakun ylimmäksi kerrokseksi, minkä jälkeen peitä se lopulla kermalla, kiisselillä (jos et tehnyt niin kuin minä) ja suklaarusinoilla. Jos sää on yhtä helteinen kuin tänään, laita kakku jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoamista vieraille. Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA