Ystävänpäiväherkuttelua
Torstaisen ystävänpäivän ohjelmaan kuului minulle, Jonnalle, Veeralle ja Ninalle tarjottu herkullinen ilta ravintola Casa Maren toimesta Lauttasaaressa. Ohjelmassamme oli ensin pienimuotoinen viinitasting, jossa tutustuimme makupareihin eli viineihin ja ruokiin, jotka sopivat tai eivät sovi yhteen. Suosikeiksini nousivat itselleni hieman yllättäen valkoviini sitruunan kera sekä punaviini tummasuklaan kanssa. Kananmunan ja valkoviinin liitto sen sijaan oli tuomittu tuhoon. Samoin hunaja ja valkoviini riitelivät suussani kiivaasti, vaikka osaa meistä tuo makuyhdistelmä taisi jopa miellyttää.
Maisteltuamme erilaisia makupareja tarpeeksi, siirryimme ravintolan puolelle illallistamaan. Alkuruuaksi saimme todella herkullisia etanoita, bruchettaa, halloumia sekä artisokkaa ja tzatzikia paahdetulla leivällä. Alkuruuat olivat ehdottomasti paikan vahvuus ja oli mukava, että saimme jakaa eri alkuruokia ystävänporukan kesken. Eipähän päässyt annoskateus kasvamaan! Jotenkin ruokien jakaminen nostatti myös yhteishenkeä. Listalta voi siis luonnollisestikin tilata kokonaisia annoksia, mutta tulipa kokeiltua tällainen hauska tapa yhdessä herkutteluun.
Pääruuaksi sain lajitelman kanaa, maksaa ja muikkuja. Maksaa suostuin maistamaan ensimmäistä kertaa ikinä kunnolla ja vaikka siihen tuskin enää tulenkaan koskaan koskemaan, maksan kastike oli kerrassaan ihanaa. Oli muuten aika hauska huomata, miten muut muikuilla herkutelleen jättivät päät, evät ja isot ruodot syömättä, kun taas meikäläinen veteli muikut naamaan sellaisinaan. Eikö niitä muka kuulu syödä kokonaan? Jälkiruuistakin saimme lajitelman, joka sisälsi mm. juustokakkua, suklaafondantin ja “rikkaita ritareita”. Tuo suklaafondant oli muuten niitä harvoja jälkiruokia, joissa suklaasta kunnolla pidän. Casa Maren menua voi kurkistella täällä, jos joku ruuista herätti mielenkiinnon.
Cole
Hyvä tavaton, siellä vaan käydään gourmet-ravintoloissa ja ajetaan taksilla ympäri Stadia!
…ehkä minäkin sitten joskus… ://
Noh, sitä odotellessa voisi loopata vaikka kissavideota =^__^=
https://www.youtube.com/watch?v=_WEMtYj2pJc
MouMou
Juuri sitä tämä työttömän elämä nykyään on! :D
Minttu
Nyt heräsi mielenkiinto tuohon teidän makuparien testailuun: että mahtaako löytyä kananmunan (munakkaan, tms. kokkelityyppisen jutskan) kanssa sopivaa viiniä ollenkaan? Saitteko vinkkiä siihen? Olen testaillut joitakin vaihtoehtoja, mutta tuntuu, että oikein mikään ei sovi… Kyselee nimimerkki “Pääsiäisen päivälliskutsuja tässä jo suunnitellaan”
MouMou
Viinioppaamme oli sitä mieltä, ettei sellaista ole, samaa nimittäin pohdittiin meidänkin pöydässämme. :/
Pippuri
Meillä on muikuilta aina perkaus vaiheessa napsaistu päät irti (paitsi ihan pieniltä), mutta kaikki muu kyllä kuuluu munkin mielestä syödä! :)
MouMou
Se koko saattaa kyllä vaikuttaa syömistapaan, sillä nuo olivat aikamoisia köriläitä neulemuikuihin verrattuina. :)
Kaina
Olisko sittenkin neulamuikku? Neulemuikku kuulostaa aika… no neulotulta! ;D
MouMou
Ah, no niinhän mä väsyneenä MUKA kirjoitin! :D
x-ray
Muikut kuuluu ehdottomasti syödä kokonaan! Nehän on niin pieniä ettei niissä muuten ole edes syötävää.:D
x-ray
Naureskelin muuten tuota menua selatessani.. Alkuruuista kun löytyi maistettuja muikkuja.:D
MouMou
Ihana mielikuva! :D
MouMou
No sepä. Ja aikamoista tuhertamista se perkaaminenkin olisi. :)
Juliette
Siis Casa Mare on ihan loistava ravintola ja vielä loistavampi ruoka siellä <3 Me ollaan käyty siellä aina sillointällöin jo useamman vuoden ja ikinä se ruoka ei vaan petä. Tosin turvaudun ehkä lemppareihini aina ;) Mutta se oli rakkautta ensisilmäyksellä ;) Joo, ei ehkä nyt bileiltojen etkoille vaikka onhan siellä baarinkin puoli mutta rauhalliseen nautiskeluun hyvästä ruoasta.
MouMou
Tunnusta heti, mitkä ovat parhaat annokset! :)
Jennni
Ehdottomasti muikut syödään kokonaisina, muu ei tule kysymykseenkään! :)
MouMou
Sitähän minäkin! ;)
Miira
Alkoipa tehdä mieli etanoita!
Casa Mare on kiva kortteliravintola, jossa tuli välillä käytyä, kun asuin Lauttasaaressa. Ehken nyt vartavasten sinne lähtisi keskustasta, mutta lähialueen asiakkaille suosittelen sitä varsinkin laiskoihin sunnuntailounaisiin tai arkisempiin tapaamisiin kaverin kanssa.
MouMou
Pakko myöntää, että noiden etanoiden takia melkein voisin matkustaa… Vai on tuossa omassakin lähiravintolassa hyvät! <3
Tibs
Muikut maistuisivat täälläkin! Taas tuli tehtyä rapukakkuja..
http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/02/crab-cakes.html
Mukavaa viikonloppua!
Tibs
MouMou
Oho, tuollaisia en olekaan maistanut. :)
ella
Tottahan toki muikut syödään päineen päivineen. Kuopiossa piipahtavalle muikkujen ystävälle suosittelen muikkuravintola Sampoa. Vaikkei listalla luekaan, muikkuja myydään myös pubiruokatyyliin naposteltaviksi juoman kera kokonaisten annosten sijaan. Ei näin pienimahaisen parane muussia mättää, jos haluaa herkutella muikuilla!
Kananmuna ja punaviini lienee muuten se hirvittävistä kammottavin yhdistelmä.
MouMou
Uuh, kiitos muikkuvinkistä! <3
Inna
Pakko tulla vastarannankiiskeilemään tänne ja tulla sanomaan, että HYI! muikut on pahoja (Ja tiedän, minut varmaan muljutetaan seuraavalla kerralla Kuopion torilla! :D) Mutta muuten kyllä ruoat näyttää varsin herkullisilta! (Joskin etanoita en kyllä ikinä ole uskaltanut maistaa, ja ennakkoluuloisena ihmisenä jää varmasti maistamattakin)
MouMou
Rehellisyys maan perii jne. Toivottavasti joskus muutat mielesi etanoiden suhteen, sillä ne ovat HERKULLISIA! <3
MinnaJ
meillä päin “rikkaita ritareita” kutsutaan köyhiksi ritareiksi :D ne on niiiiiin nam! <3
MouMou
Mä en tiedä, onko se “rikas” viittaus esim. liotuksessa käytettyyn kermaan maidon sijaan vai miksi nimi joskus muutetaan noin. :)