Itsenäisyyspäivän tarjoilut (suolainen)
Itsenäisyyspäivän tarjoilujen jälkiruuan paljastin eilen ja nyt olisi aika kurkistaa, mitä tarjosin suolaisena syötävänä. Valitsin salaatiksi pesto-pastasalaatin kanalla ja sen seuraksi paistoin pieniä focaccia-kuppileipiä. Salaatti on ruokaisan kevyt valinta iltaruuaksi, mutta sillä saa silti halutessaan vatsan täyteen. Parasta on kuitenkin se, että jälkiruualle jää kunnolla tilaa. ;)
Pestoinen pastasalaatti
250 g tummaa fusillipastaa
suolaa
1 rk oliiviöljyä
200 g mozzarellapallo
4 rkl vihreää pestoa
kaksi kourallista pinjansiemeniä
450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
valkopippurijauhetta
pieni punasipuli
600 g hunajamelonia
200 g salaattisekoitusta
parmesania lastuina
Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolatussa, runsaassa vedessä. Sekoita siihen oliiviöljy ja jätä jäähtymään viileään astiaan. Paloittele mozzarella ja pistä se pestoon marinoitumaan. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla pannulla. Paista kanat ja suolaa ne. Mausta kypsät kanat vielä valkopippurilla ja jätä ne sitten jäähtymään salaatin kokoamista varten. Sekoita pinjansiemenet, pestoinen mozzarella ja jäähtyneet kanat viileän pastan joukkoon. Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja melonista kuutioita ja lisää ne sitten pastasalaattiin. Vähän ennen tarjoilua sekoita vihreä salaatti pastasalaatin joukkoon. Koristele salaatti lopuksi parmesanilla.
Focaccia-kuppileivät
3 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruskeaa sokeria
noin 7 dl jauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
3 aurinkokuivattua tomaattia
2 tl sormisuolaa
Liuota kädenlämpöiseen veteen suola, ruskea sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa ruokalusikallinen oliiviöljyä joukkoon alustuksen loppuvaiheessa. Kohota kimmoisa taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Voitele muffinssipelti oliiviöljyllä ja täytä kolot puolilleen taikinalla. Kohota taikina uudelleen ja laita kohoamisen ajaksi uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Pirskottele kohonneiden leipien päälle oliiviöljyä ja painele leipiin koloja sormella. Suikaloi aurinkokuvatut tomaatit ja painele ne leipien pintoihin. Ripottele päälle vielä sormisuolaa. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Sivele valmiille leiville vielä hieman oliiviöljyä, jos sielu sen sietää. ;)
Suskiko
en jaksanut (=malttanut) lukea juttua loppuun asti. Mä oon niin hurahtanu pestoon ettei ole tosikaan! Niitä ohjeita kaipaan kovasti ja tämä kuulosti NIIN herkulliselta että pelasti päivän. Tänään paistan perheelle lohimedaljonkeja niin aikuisille kuorrutan kalat pestolla. Valmiit purkissa olevat on hyviä, vielä en ole kokeillut tehdä itse, oletko sä?
mukavaa loppuviikkoa (sairastuvalta)!
MouMou
En vielä, mutta se on kyllä suunnitelmissa. Jos siis löydät hyvä pesto-ohjeen, saa jakaa sitä meikäläiselle! <3
Cole
om nom nom nom :P~~
http://bit.ly/Xy9Jy5
nom om om nom <3
MouMou
:D
Nina
Voi NAM tuo salaatti näyttää hyvältä! Pakko tehdä huomenna :)
MouMou
Mulla on sitä joku 10 kg vielä jäljellä! :D
Pippuri
Salaatti näyttää kyllä hyvältä! Sain viime keväänä pesto-yliannostuksen, mutta nämä kuvat oli kyllä niin houkuttelevia, että pitkästä aikaa alkoi tehdä itsekin mieli!
MouMou
Mulle kävi vähän sama ja nyt uhkaa taas lähteä käsistä. :)