Lähikauppani on auki vuoden jokaisena päivänä. Se osoittautuu varsin kullanarvoiseksi faktaksi, kun saa yhtäkkiä päähänsä kutsua ystävän kylään linnanjuhlia vahtaamaan. Television ja mukavan juhlakatsomon lisäksi tarjolla on tietysti oltava pientä naposteltavaa, joista esittelenkin nyt epäloogisesti jälkiruuan ensimmäisenä. Vedin tämän yksinkertaisen reseptin päästäni, mutta hyvää tuli!

Kermakaramelli-karpaloherkku (kuudelle)

100 jäisiä karpaloita

100 g kermakaramelleja

13 piparkakkua

330 g vispautuvaa vaniljakastiketta

200g makeutettua maitorahkaa

2 liivatelehteä

Ota karpalot sulamaan, puolita karamellit ja sekoita marjat karkkeihin 50/50 -suhteessa. Murskaa piparkakut karkeaksi murskaksi. Vatkaa vaniljavaahto ja sekoita siihen rahka. Anna liivatelehtien olla kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät ja liuota ne sitten pienimpään mahdolliseen määrään kuumaa vettä. Lisää piparkakkumurut rahkaan ja heti perään liivateliuos. Täytä annosmaljat nopeasti hieman yli puolilleen rahkalla ja anna annosten sitten hyytyä viileässä. Vähän ennen tarjoilua lisää annosmaljoihin hyytyneen piparkakkurahkan päälle vielä hieman kohmeinen kermakaramelli-karpalokerros. Nauti hyvässä seurassa linnanjuhlia vahdaten!