Oranssit porkkanasämpylät
Sain sitten eilen päähäni tehdä porkkanasämpylöitä. Muuntelin siis tämän ohjeen mieleni mukaiseksi ja paistoin yhdeksän isoa sämpylää iltani iloksi. Olisihan näistä riittänyt vaikka kuinka monella kaverillekin, mutta päätin pakastaa loput sämpylät. Kyllä pakkasessa on hyvä olla leipää, jos joskus vähän laiskottaa eikä jaksa lähteä kauppaan. Tuli muuten hyvää ja helposti!:)
Oranssit porkkanasämpylät
2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa
2 tl suolaa
75 g voita
9-11 dl jauhoja
2 dl hienoa porkkanaraastetta
Sekoitetaan pieneen määrän jauhoja sekoitettu kuivahiiva reilusti kädenlämpöistä lämpöisempään nesteeseen eli maidon ja veden seokseen. Lisätään suola ja pehmeä voi. Lisäillään loput jauhot ja porkkanaraaste taikinaan samalla vaivaten. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohotetaan lämpimässä liinan alla puoli tuntia. Leivotaan isoiksi sämpylöiksi ja kohotetaan pellillä vielä vajaa puoli tuntia. Paistetaan 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sämpylät kumisevat koputtaessa.
nede
Vastapaistetulle sämpylälle ei kyllä mikään vedä vertoja! Juurikin porkkanasämpylät on lemppareitani :) Me tehdään aina niin, että ostetaan kerralla vähän enemmän leipää ja laitetaan pakkaseen, sama ylimäärästen leipomusten kanssa. Mikä onkaan ihanampaa kun tuore lämmin sämpylä aamupalaksi <3
MouMou
Niinpä! Ja ihana, kun pakastimesta löytyy, jos iskee himo, että niitä on pakko saada HETI.;)
Mipsukka
NAM! :P
MouMou
<3
rrrous
Kylläpä tosiaan alko kutittelee. Täytyy varmaan hakee porkkanoita kaupasta :)
MouMou
Mulla on melkein aina niitä kaapissa. En tajua, kun musta en osta niitä ikinä, mutta silti niitä on!:D
rrrous
Haha, ihana :DD
MouMou
*hihi*
Anni
Alkaa mennä pelottavaksi. Just ehkä viis minuuttia sitte hain kaapista kaupan porkkanasämpylää aamupalaksi ja mietin että pitäskö leipasta parempaa itte :D mutta ei ollu ohjetta ja mietiskelin siinä juustoa höylätessäni että ei kait se jauhojen ja porkkanan suhde nii väliksi ole, tekis vaan. Empä sitte tehny vaan tulin syömään ja lukemaan blogeja mutta leipomishimot iski taas :D
Mukavaa päivää sulle!
MouMou
Haha, aikamoinen sattuma!:D En kyllä oikeastikaan tiedä, onko sillä suhteella väliä, mutta tuo kokeilemani suhde ainakin toimi.
mira-bella
Nam, kyllä! Lyhyesti ja ytimekkäästi.
MouMou
Nams, kiitos!:)
veera
Mä rakastan porkkanasämpylöitä! nami! pakko kyllä vielä suositella lisäämään juustoa taikinaan :) sillon ne on parhaita!
MouMou
Meinasin ensin kuorruttaa nuo juustolla, mutta se oli loppu.:/
randomkisu
jee me meinataa just viikonloppuna tehä porkkanasämpylöitä! NAMS! <3
MouMou
Kannattaa ehdottomasti!:)
Salla
Nam! Näyttää hyviltä! Itse kanssa leivoin jossain vaiheessa kaiken leivän mitä taloudessani syötiin. Nyt oon laiskistunut ja ostan kaupasta :) Mutta kieltämättä tuli taas sellanen olo, että pitäisikö joku päivä leipoa oikeen urakalla…
MouMou
Jos vaikka kerran kuussa leipoisi pakastimen täyteen, pääsisi jo pitkälle. Voisi itsekin kokeilla.:)
PUSSAUSKOPPI
Olen yrittänyt nyt syödä vähän terveellisemmin, joten ei pelkoa että uskaltautuisin leipomaan, sillä en pystyisi lopettamaan niiden syömistä ennen kuin kaikki yhdeksän olisi syöty :D.
MouMou
Noissa on kyllä se huono puoli, että niitä on pakko sydä vähintään se kaksi kerralla.:)
V
Pelkkää rakkautta <3 porkkana leivokset liian hyviä! :D
MouMou
Niitä nyt ainakin vetäisin pellillisen kerralla!;D
Jenni
Ja kohoamassa täällä <3
MouMou
Äläs nyt, joudun kohta tekemään uuden satsin, kun söin viimeisen äsken!:)
Jenni
Tein puolikkaan taikinan, laitoin vähän spelttiä ja muuta messiin. Ihan loistava. Tuli neljä ISOA sämpylää <3
MouMou
Haha, täälläkin harrastetaan ISOJA sämpyjä!<3
eini
no voihan hitto. oon tässä pari kuukautta aina joutunut hakemaan sun sivun muotiblogin.fi tai indiedaysin kautta kun oon luullut ettei sua voi seurata bloglovinissa. ja äsken näin että voihan! olisipa taas säästetty aikaa jos tuonkin olisin huomannut aikasemmin. no parempi myöhään kun ei millonkaan :)
MouMou
No niin, parempi myöhään!:D