Sain sitten eilen päähäni tehdä porkkanasämpylöitä. Muuntelin siis tämän ohjeen mieleni mukaiseksi ja paistoin yhdeksän isoa sämpylää iltani iloksi. Olisihan näistä riittänyt vaikka kuinka monella kaverillekin, mutta päätin pakastaa loput sämpylät. Kyllä pakkasessa on hyvä olla leipää, jos joskus vähän laiskottaa eikä jaksa lähteä kauppaan. Tuli muuten hyvää ja helposti!:)

porkkanasampyla

Oranssit porkkanasämpylät

2,5 dl maitoa

2,5 dl vettä

2 pussia kuivahiivaa

2 tl suolaa

75 g voita

9-11 dl jauhoja

2 dl hienoa porkkanaraastetta

Sekoitetaan pieneen määrän jauhoja sekoitettu kuivahiiva reilusti kädenlämpöistä lämpöisempään nesteeseen eli maidon ja veden seokseen. Lisätään suola ja pehmeä voi. Lisäillään loput jauhot ja porkkanaraaste taikinaan samalla vaivaten. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohotetaan lämpimässä liinan alla puoli tuntia. Leivotaan isoiksi sämpylöiksi ja kohotetaan pellillä vielä vajaa puoli tuntia. Paistetaan 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sämpylät kumisevat koputtaessa.

leivonnaisia

Porkkanasämpylät maistuvat parhailta uunilämpiminä. Ne kannattaa nautiskella voin ja juuston kera, kyytipoikana toimii lasillinen kylmää maitoa. Joko alkoi jauhopeukaloa kutitella?;)