Olen stressaaja. Pahanlaatuinen suorittaja. Ehkä juuri siksi sain kutsun lähteä Ninan kanssa Päiväkumpu-hotellin Hellitä hetkeksi -viikonloppuun. Rentoudun yleensä pitkillä lenkeillä, muuten en oikein osaa ottaa itselleni aikaa. Jos olen yksin kotona, alan siivota. Uimahallissa en lillu porealtaassa, vaan alan uida matkaa. Suorittaja sisälläni huutaa, että pitää tehdä jotakin tehokasta.

Nyt sisäisen suorittajani vaiensivat 76 Markkua. Ei, se ei ole kirjoitusvirhe. Hotellissa oli Suomen Markku-nimisten tapaaminen, minkä ansiosta keltaisilla nimilapuilla kuorrutettuja herrasmiehiä lojui joka nurkalla. Tämä oli myös muiden hellittäjäryhmäläisten naisten onni, sillä moni nainen oli kuulemma tanssinut aamuyöhön asti. Voi noita Markkuja!

 

Suunnilleen 24 tuntia kestävä hyvinvointiloma järjestetään sekä keväällä että syksyllä Karjalohjalla. Sinne matkusti bussilla alle kahdessa tunnissa. Tapahtumaan ostetaan paikka, jolloin saa majoituksen hotelliin, ohjatut liikuntahetket, järkyttävän hyvää ruokaa, kylpyläsisäänpääsyn ja tietysti hyvää seuraa. Tuolle elämyskylpylälle omistinkin aikanaan jo oman postauksen ja videon.

Nyt oli niin paljon ihmisiä paikalla, koska hotelli oli täynnä, etten ottanut kameraa kylpylään. En tahdo häiritä toisten rentoutumista, joten kuvat pilatestunneilta ja vesijumpistakin jäivät ottamatta. Niiden sijaan taltion sellaisia pieniä hetkiä, joita usein pitää liian “tylsinä” blogiin. Samoin talletin muistiini hassuja hetki, jotka tahdon kanssanne jakaa.

Olin pakannut mukaani uuden uimapukuni, jota sovitin kotona vain nopeasti. Se paljastuikin hurjaksi tapaukseksi, sillä sen malli on sellainen, että voi valita, peittääkö rintansa vaiko pakaransa. Panikoin, etten voi mennä Markkujen keskelle sellaisessa perverssissä viritelmässä, jonka väri tosin on täydellinen, mutta onneksi keksin jotakin. Puin lyhythihaisen treenitoppini uimapuvun päälle.

Kävimme rannassa pulahtamassa jäätävässä vedessä, juorusimme monessa erilaisessa saunassa ja saatoin ihan sattumalta vetäistä karaokeillan Sporttibaarissa. Niinpä, ihan mahtavaa! Puhelimeni kun oli välillä ainoa, joka yhdisti karaokelaitteeseen. Siellä ne Markut sitten lauloivat vuorotellen. Olimme Ninan kanssa illalla aivan loppu liikkumisesta ja rentoutumisesta, mutta jotenkin päädyimme lonkerotuopit käsissä baariin. Nauroimme illan aikana leukamme kipeiksi!

En muista, koska viimeksi olisin onnistunut rentoutumaan niin täysillä. Ympäristö ei ollut mikään kiillotettu Instagram-mesta, jossa saa tehdä vain kauniita venytyksiä ja jonka kylpylään huolitaan vain missivartaloisia ihmisiä. Tunnelma oli lämmin ja kotoisa. Seuraavan rentoutumisviikonlopun päivämäärää en vielä tiedä, mutta ensi kevään Kimmat kuntoon -viikonloppu kiinnostaisi. Pitänee varata paikka heti, kun se on mahdollista.

Tuntuu, että viikot suorastaan kiitävät ohi, kun työ täyttää arkipäivät ja viikonloppuina koettaa paniikissa ehtiä tehdä kaiken, mitä arki-iltana ei vaan jaksa. Tuntuu paljon helpommalta lähteä lähelle kauas kuin Helsingissä ulos. Yritän silti olla vähemmän nihkeä tapaus ja pakotan itseni hellittämään. Siksi lupauduin osallistumaan tällä viikolla työpaikan illanviettoon ainoana mammana. Korkki auki ja synnytyskertomukset kehiin, pojat!

Onnistuin kuin onnistuinkin rentoutumaan venyttelyn, vesijumpan, Markkujen ja hyvän ruoan avulla. Eikä hauska iltakaan ollut turha, sillä nauru se vasta rentouttaakin! ;)

(kumisaappaat saatu Nokialta, sporttivaatteet New Balancelta)