Oli ihan tavallinen päivä. Paitsi, ettei ollut. Ystäväni Veera oli kaupungissa ja kerrankin vapaa koko päivän. Sovimme treffit jo aamusta Tennispalatsiin, sillä olimme Jyväskylän kuvausreissulla tajunneet, että leffan katsominen isossa salissa kaksin on ihan parasta! Nyt kävi kuitenkin niin, ettemme olleetkaan ihan kaksin, mutta nauroimme silti kovaan ääneen räkänaurua, sillä leffavalinta osui ihan nappiin.

Leffavalintana meillä oli uudehko Yesterday. Sen idea on, että jostakin syystä koko maailma yhtä nuorta miestä lukuunottamatta unohtaa The Beatlesin ja kaikki heidän kappaleensa. Kun omat biisit eivät breikkaa, nuorella artistilla on suuri houkutus hyödyntää vanhoja hittejä. Leffaan on ympätty hienosti mm. Ed Sheeran ja muutama muukin ihmiskunnan unohtama asia kuten Coca-Cola, röökit ja Harry Potter.

Tilannekomiikkaa on paljon enkä oikeastaan keksi leffasta muuta moitittavaa kuin typerän rakkaustarinan, joka on jotenkin väkisin tungettu osaksi leffaa. Sen olisin jättänyt kokonaan pois, niin leffa olisi helposti ollut parhaita näkemiäni. Leffan jälkeen juoksimme sateella lähinepskuun lounaalle.

Pakko vielä hehkuttaa, miten tuoreilta leveät puntit tuntuvat ikuisuuden kestäneen pillihousukauden jälkeen! Kaivoin kaapistani mustat trikoohousut ja leveäpunttiset farkut, jotka aion ottaa tehokäyttöön. Leffassa leveiden punttien kanssa oli ylläni läpikuultava (paitsi kuvissahan tuo ryökäle ei kuulla läpi yhtään) Ganni-mekko, tänään puin leveäpunttisten farkkujen kaveriksi alpakanvillaponchon.

Sain illalla ihmeellisen reaktion, kun hieroin vahingossa silmiini mansikansiemenöljyä. Nyt silmäluomeni ovat turvoksissa ja silmät rähmivät, joten taidan viettää suosiolla päivän aurinkolasit päässä. Onneksi aurinko paistaa, niin laseja on toinenkin hyvä syy käyttää! :D