Tänä talvena olen huomannut tiettyjen postausten vetävän ihmisiä puoleensa magneetin tavoin. Keräsin yhteen seitsemän suosituinta postausta blogimuuttoni jälkeiseltä ajalta eli käytännössä tältä talvelta. Hämmästyin, kuinka Google näköjään edelleen tykkää muutamasta vanhasta postauksestani niin kovasti, että niissä vieraillaan päivittäin useita kertoja. Jos jotakin olen blogivuosien aikana oppinut, se on hakusanaoptimointi.

  1. Kymmenen parasta salaattia (2016) Tähän keräsin muutamia vuosia sitten kymmenen suosikkisalaattia omista blogiarkistoistani. Tätä postausta on melkeinpä koko ajan joku lukemassa ja yleensä noista salaateista valikoituu eräs salaatti, josta kerron kohta lisää.
  2. Kinuskinen päärynäjuustokakku (2017) Tämä on uusi tapaus listalla, sillä itse postaus on vasta parisen vuotta vanha, mutta päärynäkakun ohjetta lukee koko ajan vain isompi määrä ihmisiä. Ja myönnetään, onhan se herkullista.
  3. Bebe au Lait -blogi ja sen kohtalo (2018) Todella uusi postaus toisen blogini kohtalosta herätti paljon kiinnostusta, mutta en yllättynyt siitä, sillä blogilla oli iso lukijakunta sen “elinaikana”.
  4. Jumalainen leipäjuustosalaatti (2011) Tämä pirulainen saattaa jopa olla blogini suosituin postaus. Rakastuin opiskeluaikoina palavasti Picnicin salaattiin, jota yritin kotona kopioida. Jostakin syystä moni googlaa leipäjuustosalaattia ja päätyy sitten minun reseptipostaukseeni.
  5. Mitä tapahtui Moksulle (vuonna 2018)? (2018) Vuosikatsaukset ovat olleet aina suosittuja ja tämä uusin tapaus on ollut erityisen vetävä tilastoista päätellen. Itsestä tosin tuntui, ettei viime vuonna tapahtunut oikein mitään kiinnostavaa, mistä olisi täällä kertonut.
  6. Lööppiketutus ja paluu kapselipukeutujaksi (2019) Tuore lukijamagneetti on postaus siitä, kun toimittaja oikoi mutkissa, survoi sanoja suuhuni ja jätti lähteen eli minut linkittämättä. Vieläkin ketuttaa koko tapaus.
  7. Älä osta mitään -haaste alkaa (2019) Edelleen käynnissä oleva ostolakkoni herätti kiinnostusta ja on kieltämättä aiheeni hyvin ajankohtainen. Suosittelen lämpimästi kaikille, sillä jo parissa kuukaudessa huomaan, että säästöön jää huomattavasti enemmän rahaa kuin oletin. Ainakaan vielä ei kaduta, vaikka lempparifarkut ovat hajoamispisteessä! :)