Työpäivän jälkeen kävelin kohti Salutorgetia. Heräsin aamulla viideltä junaan ehtiäkseni töihin kahdeksaksi. Lounastauko meni lyhyen kaavan mukaan, ja huomiselle rapsahti yllättäen paljon tekemistä. Olimme Ninan kanssa sopineet, että nautiskelemme yhdessä “kello viiden tee” -kattauksen eli Afternoon Tean. Oikeasti meidän piti käydä “vain teellä”, koska en juo enää kahvia noin myöhään, mutta jotenkin suunnitelma paisui luksusherkkuhetkeksi. Meillä oli pöytävaraus viideksi, mutta teetä oli tarjoiltu ilmeisesti jo kahdesta eteenpäin.

Tilasimme alkuun lasilliset kuohuviiniä. Kertasimme kuplien kutitellessa kieliämme kuulumiset, sillä edellisestä tapaamisesta joulutorin merkeissä oli venähtänyt jo aivan liian pitkä aika. Höpötimme läpi niin iloiset kuin surullisetkin tapahtumat. Jutustelun lomassa valitsimme teet herkkuhetkeä varten. Nina otti jotakin ihanaa valkoista, minä tapani mukaan Earl Grey -teetä. Jo sen tuoksu saa minut rentoutumaan.

Konseptinahan kello viiden tee on nerokas! Tarkoitus on nautiskella ja makustella erilaisia pieniä suupaloja oman lempiteen kanssa. Salutorgetissa tarjottavat oli aseteltu kauniisti kolmeen kerrokseen. Alhaalta löytyivät suolaiset suupalat juustopiiraasta ja kurkkuleivästä lohimoussekuppiin. Rapuleipä on kestosuosikkini eikä se pettänyt tälläkään kerralla. Olisin voinut syödä niitä kymmenen.

Tarjoiluastian keskikerroksessa taas oli vähän makeampia skonsseja, joiden kanssa tarjoiltiin kahta eri hilloa (meille osui omena ja vadelma, mutta Dr. Sugar -blogin Jinna kertoi, että hän oli saanut päärynä-calvadoshilloa) ja ihanaa vaniljamoussea. Skonssien seurana oli hedelmäkakkua ja valkosuklaakeksi. Yläkerroksen väkeä kutsuttiin äkkimakeiksi eikä suotta. Macaronin lisäksi oli tarjolla kirpeää vaahtokarkkia ja kirjaimellisesti suussasulavaa tryffeliä.

Istahdimme pöytään viideltä ja lähdimme pois seitsemän aikaan. Aika kului kuin siivillä! Vatsat täynnä sovimme näkevämme taas pian uudelleen, ehkäpä perinteisen hemmotteluviikonlopun merkeissä. Nyt alkaa jo ajatus vähän tökkiä, sillä suuntasin teeltä suoraan saunan ylälauteille pötköttämään ja tarkoitus olisi nukkua kunnon yöunet ihan rauhassa. Ihan jokainen soluni on rentounut, kiitos ystävän ja yhteisen teehetken! :)