Olen jo vähän aikaa seurannut kiinnostuneena Caps Look -sivustoa. Siellä jaetaan vinkkejä kapselivaatekaapin kasaamiseen, sillä ajatuksella, että yksi vaatekaapillinen on käytössä aina yhden vuodenajan eli kolme kuukautta. Kapselin kokoja on monia, suosituin tai tunnetuin lienee 33 elementtiä.

Jokainen voi itse päättää, lasketaanko kengät, urheiluvaatteet tai muut mukaan vai vain arkivaatteet ja -kengät. Lisää aiheesta voi lukea tästä artikkelista. Minuun inspiraatio iski, kun olin yksin kipeänä kotona ja pojat lähtivät iltapuistoon. Keittelin itselleni mukillisen voimajuomaa ja aloin käydä läpi vaatekaappiani. Jotakin tilanteestani kertoo jo se, että ehdin käydä läpi vain farkkuosaston.

Vaate-, asuste- ja kenkähamsterina innostuin ideasta niin, että päätin kokeilla sitä kuukauden ajan. Halusin tietysti aloittaa heti lokakuussa. Luin ensin parit ohjeet (mm. tämä opas oli hyvä) läpi ja hyökkäsin takaisin vaatekaappiini. Samalla, kun kirppiskasa kasvoi, hyllyt tyhjenivät ja kapseli alkoi muodostua sängylleni. Housuja, hame, neuleita, takkeja ja kenkiä. Pari laukkua ja asusteita. Ne kaikista tärkeimmät ja rakkaimmat pääsivät melkein kaikki mukaan.

Sitten aloin miettiä, mitä tekisin lokakuun aikana. Työvaatteita, eli joustavia ja käytännöllisiä, tarvittaisiin paljon. Kenkien kohdalla mukavuus olisi tärkeää, mutta yhdet korkkaritkin halusin mukaan. Ainakin toiseen laukkuun pitäisi mahtua työläppäri ja muutenkin paljon tavaraa. Päätin listata lokakuun tärkeimmät jutut.

Tapahtumat, jotka osuvat lokakuulle:

  • Pirkan Hölkkä. Meni jo! En päässyt mukaan flunssani takia.
  • Mansen blogikirppis. Pakko ottaa kapseliin mukaan pikkulaukku, josta tulee vaihtorahakassa. Arvatkaapa muuten vaan, montako matkalaukullista tänne tuli vaatteita myyntiin, kun kasasin kapseliani? Aika monta! Ratsasin vähän myös mieheni kaappia, joten ostettavaa löytyy kaikille.
  • I love me -messut. Tänä vuonna olen “vain” vierailijana, joten esiintymisvaatteita ei onneksi tarvitse stressata.
  • Kylpyläreissu Päiväkumpuun. Hyvinvointireissulle tarvitaan sekä joogavarustus että uintikamat mukaan ja koska päiviä on kaksi, kummatkin pitänee pakata mukaan tuplana.
  • Mahdollisesti jokin blogigaala. Tästä ei vielä tiedä, sillä syksyllä näitä tupsahtelee kuin sieniä sateella ja joskus hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Vain yksi on jo varma.

Edellä mainitut tapahtumat vaikuttavat suunnitelmiini sen verran, että päätin jättää urheiluvaatteet ja -kengät sekä uimapuvut kapselini ulkopuolelle. Myös gaala-asu juhlakenkineen ja -laukkuineen saa luvan olla villi kortti. Messuille ja kirppikselle pukeudun normaalisti, sillä en ole esiintymässä kummassakaan tapahtumassa. Eiköhän tästä siis selvitä kunnialla, koska väitän, että kokosin aika toimivan kapselin. Siitä lisää myöhemmin, kun ehdin kuvata sen kokonaan.

Mitä luulette, miten minun käy? Kyllästynkö, huijaanko vai jopa luovutanko? Lähteekö joku mukaan haasteeseen? Et uskalla! ;)