KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ GLAMLIN

   

Olen 30-vuotias enkä osaa meikata kunnolla. Opin esimerkiksi meikkaamaan kulmakarvani niin, etteivät ne ärsytä minua, vasta muutama vuosi sitten. Epäilen, että meikkipohjani ei ole aina oikeaa sävyä minulle. Se ei peitä tarpeeksi muuta kuin kesällä, kun rusketus tasoittaa ihon virheitä. Varjostuksia en osaa tehdä yhtään, enkä ymmärrä, kuinka tummat silmänalukset ja silmäpussit piilotetaan. Arkimeikkini on aina samanlainen.

Meikkiongelmani tulevatkin parhaiten esille luonnossa, sillä valokuvissa on helppo luoda varjoja sivuvalolla tai piilottaa tummia kohtia suoralla valolla nostamalla leukaa. Tämän kerron siis siksi, että joskus kuvat eivät ehkä tue tekstiäni. Pyrinhän tietysti valitsemaan itsestäni edustavia kuvia blogiini. Ehkä ymmärrätte.

Töihin pitäisi palata syyskuun alussa, mutta tunnen itseni lapseksi äidin meikkipussilla. Olenhan elänyt hoitovapaan rappiolla ripsipidennysten ja kestovärjättyjen kulmakarvojen varassa. Avukseni tarjoutui suomalainen palvelu nimeltä Glamlin! Luojan kiitos. Palvelu nimittäin tarjoaa ammattimaisia kauneusasiantuntijoita, jotka toimivat asiakkaan apuna kauneuspulmissa etänä. Lasten kanssa ei siis tarvitse lähteä kaupungille tapaamaan ketään, vaan kauneusprofiilin voi täyttää vaikka päikkäriaikana.

Kauneuskonsulttiin voi olla yhteydessä monella tavalla, joista yleisin on Facebookin Messenger. Siellä asian voi hoitaa hyvinkin nopeasti, mutta keskustelu käy myös sähköpostitse pala kerrallaan, jos oma aikataulu on kiireinen. Jokaiselle asiakkaalle löytyy omaan elämäntilanteeseen sopiva tapa yhteydenpitoon. Tätä on pakko arvostaa aktiivisen taaperon äitinä.

Aloitin Glamin-tapaamiseni kanssa täyttämällä sivustolla kauneusprofiilini. Muutaman minuutin jälkeen olin kertonut ihotyyppini, kuvaillut meikkiongelmani nopeasti ja mm. kertonut, mitä tuotteita en tahdo kokeiltavaksi saada. Sain myös toivoa, laitetaanko pakettiin luonnonkosmetiikkaa vai ei. En uskaltanut ottaa luonnonkosmetiikkaa suunympärysihottumataipumukseni vuoksi, vaikka se ei olekaan nyt ollut aikoihin aktiivinen.

Paketin suurpiirteinen hintaluokkakin oli valittavissa. Algortimien ja koneälyn avustuksella kokenut kauneuskonsultti Ida lupasi Messengerissä juteltuamme pakata minulle 4-5 tuotetta, joilla meikkiongelmani ratkaistaisiin. Lähetin keskusteluun yhden selfien itsestäni ja kerroin, millaisia tuotteita yleensä käytän. Käyttövinkkejäkin luvattiin sujauttaa tuotteiden mukaan. Tässä vaiheessa alkoi jännittää, sillä tuotteita ei paljasteta ennen kuin ne näkee omassa paketissaan.

MEIKKIONGELMANI PÄHKINÄNKUORESSA:

Tummat silmänalukset ja silmäpussit.

Liian ohut meikkivoide ja vaikeus valita oikea sävy.

Kyvyttömyys varjostaa kasvoja.

Vieroitusoireet ripsipidennyksistä eli hyvän ripsivärin etsiminen.

Kauneuskonsultin valitsemat tuotteet saapuvat suunnilleen viikossa kauniisti paketoituina. Paketissa on tuotteiden lisäksi paljon vinkkejä tuotteiden käyttöön, mikä miellyttää tällaista rähmäkäpälää. Kaikkia tuotteita ei tietenkään tarvitse pitää, vaan asiakas maksaa vain niistä, jotka tahtoo pitää. Jos kuitenkin pitää koko paketin, saa sen hinnasta 10% alennusta. Sekä tuotteiden tilaaminen että palauttaminen on ilmaista, joten Glamin kannattaa testata.

Erittelin oman pakkaukseni tuotteet, sillä reaktioni niihin vaihtelivat suuresti. Tuotteita tuli paljon ja yllätyin siitä positiivisesti, sillä odotin vain neljää tuotetta valittuani suurimman hintakategorian. En halunnut rajata pois muita merkkejä kuin luonnonkosmetiikan yleensä, jotta saisin parhaat mahdolliset tuotteet itselleni. Ja hei, aika hyvin kaikki toiveeni täytettiinkin!

Lumene Valo Bright Eyes Treatment -silmänympärysvoide

Olen aina käyttänyt vähän mitä sattuu silmänympärysvoidetta ja koska niitä tulee blogin kautta paljon, on ihan tuuria, mikä purtilo päätyy käyttööni. NIVEAn valoa iholle tuova silmänympärysvoide on ollut pitkään käytössäni, minkä vuoksi olen antanut Lumenet äidilleni. Voiteen koostumus on tosi kiva, mutta sitä tulee helposti liikaa annostelijasta. Aion testata, laskeeko tämä turvotusta yhtä hyvin kuin nykyinen voiteeni.

Make Up Factory Oil-free Foundation -meikkivoide

Vertasin sävyä kahteen sävyttävään meikkivoiteeseen, joita käytän. Ne mukautuvat ihon sävyyn, mikä selittää sen, miksi ne ovat keskenään eri sävyä. Glamlin-pakettiin valittu voide on paljon vaaleampi kuin omat voiteeni, joten en voi käyttää sitä nyt, mutta öljyttömän meikkivoiteen koostumus  ja peittävyys olivat todella hyvät. Säilytän tämän, sillä talvellahan ihoni vaalenee kalpeaksi kuin haamu. Meikkivoiteen sävy oli paketin ainoa huti, mutta en ihmettele, sillä otsani ja rintakehäni ovat varmaankin kolme sävyä tummempia kuin esimerkiksi leukani. Siksi turvaudun ohuisiin meikkivoiteisiin, jotka mukautuvat ihon sävyyn.

Lumene Nordic Chic Under Eye Concealer -peitevoide

Rehellisesti sanoen pidin ensin tätä aivan sutena, sillä koostumus oli ohut eikä voide oikein peittänyt mitään. Sitten tajusin, että voidetta voi kerrostaa ja TADAA – lopputulos olikin tosi hyvä! Onneksi en luovuttanut heti. Tuotteiden mukana tulevat käyttövinkit ovat kullanarvoisia. Tämän purtilon mukana sain vinkin, että tämä toimii myös silmämeikin pohjustamiseen. Aivan loistavaa tavaraa!

Make Up Factory Full Intense Mascara -ripsiväri

Omat ripseni tuntuvat aivan onnettomilta nysiltä ripsipidennysten jälkeen. Yllätyin, että pakettiin oli valittu tuuheuttava ripsiväri eikä pidentävää, mutta käytössä tämä tuntui aika yleispätevältä ripsarilta. Sitä oli helppo levittää eikä se sotannut silmäluomia toisin kuin nykyinen ripsivärini tekee. Tämä kuulemma sopii myös herkille silmille, mistä tulee plussapisteitä. Ripsari ei levinnyt päivän aikana, mikä oli ratkaiseva tekijä tuotteen kohdalla ja teki siitä huippuvalinnan. Alaripseni ovat nimittäin ärsyttävän pitkät, joten 9/10 ripsareista suttaantuu käytössäni, mutta eipä tämä.

Real Techniques Sculpting Brush -sivellin

Epäilin ensin, voiko näin pieni sivellin toimia. Jos siveltimen nimessä on termi sculpting, olisin ehkä jo siitä voinut päätellä, että se on juurikin muotoiluun tarkoitettu. Sivellinmerkki on minulle ennestään tuttu ja tiedän sen todella laadukkaaksi. Tajusin myös, että olen käyttänyt aivan liian suurta sivellintä tähän asti, minkä on yksi iso syy siihen, että kasvojen varjostaminen on tuntunut vaikealta. Tätä en todellakaan olisi tajunnut ilman kauneuskonsulttini Idan apua. Sivellinvalinta oli siis ihan napakymppi!

Urban Decay Naked Flushed Nooner -muotoilupaletti

Hei, mähän osaan! Sain paletin mukana kuvan, jossa näytettiin, mihin kohtaan laitetaan mitäkin väriä. Aloitin hennolla kerroksella, mutta vaikka se näkyi peilissä, en saanut valokuvissa tuotua esille kykyjäni. Siksi kokeilin lisätä tumminta väriä vielä vähän. Lopputulos oli luonnollinen eikä ollenkaan “likainen”, mikä kai johtui juurikin aurinkopuuterimaisesta sävystä. Idalle iso kiitos, kun hän löysi aloittelijalle näin hyvän paletin varjostusten harjoitteluun. Itse olisin ostanut aivan väärät sävyt.

Jos olisin tilannut paketin omilla rahoillani, olisin harkinnut silmänympärysvoiteen palauttamista ja palauttanut meikkivoiteen. Neljä kuudesta tuotteesta osui siis maaliin kokonaan ja kaksi muuta pamahtivat tolppaan, mutta eivät ohi. Tuotteitahan ei tietenkään saa avata kotona, joten olisin saattanut avata silmänympärysvoiteen, jotta olisin nähnyt, onko siinä jotakin erityistä verrattuna nykyiseen voiteeseeni.

Lopultakin yllätyin, miten hyvin lyhyen keskustelun jälkeen kauneuskonsultti sai kiinni toiveistani. Mitä pidempään konsultin kanssa juttelee, sitä helpompi asiakkaan toiveet on täyttää, joten suosittelen uhraamaan keskusteluun aikaa. Ja palveluahan voi kokeilla, jos tahtoo vaikkapa löytää itselleen sopivan huulipunasävyn, testata uutta tapaa piirtää kulmakarvat tai vaikka opetella alusta asti, minkä sävyinen värikosmetiikka omaan ihoon sopii. Näin syksyllä tyylin uudistaminen on monella mielessä, joten miksi et aloittaisi kauneuskonsultaatiosta?

Jos siis aika on sinullekin rahaa tai lähelläsi ei ole suuria kosmetiikkaosastoja tongittavaksi, testaa Glamlinia TÄÄLLÄ. Et häviä mitään! <3