Onneksi sovimme Matin ja Nooran kanssa synttäri-illallisesta eiliselle, muuten en olisi viettänyt juhlapäivääni millään tavalla. Tosin en tiedä, olisinko menettänyt siinä juuri mitään. Muiden syntymäpäiviä on kiva juhlia ja rakastan ostella lahjoja, mutta oma syntymäpäivä on enemmänkin pakollinen paha. Tai ei edes paha, vaan yhdentekevä. Aivan sama, onko tulossa tasakymmen vai ei. Mihin se vaikuttaa? Lähinnä ärsyttää “apua täytän jotainkyt ja oon vanha” -asenne, mutta sellainen olin itsekin ja saatan olla kymmenen vuoden päästä.

Ikä tuo onneksi viisautta, ainakin joissakin asioissa, mutta kolmenkymmenen ikävuoden rajapyykki on yksi kärpäsen kakka. Googlasin muuten juuri, onko “kärpäsen kakka” yhdyssana. Ilmeisesti maalaisjärjen määrä kasvaa samaa vauhtia kuin yleissivistyksen taso laskee. Ymmärrän nyt, että olin ylioppilaana älykkyyteni huipulla ja lähdin syöksymään siitä tuplakierteellä kohti kirotus_vihreitä ja lauseita, jotka päättyvät kahteen pisteeseen.. Aina vaan uudelleen.. Ja uudelleen..

     

Tuon lainausmerkeissä olevan tekstinpätkän olin kirjoittanut muutama päivä sitten etukäteen. Sen jälkeen oli kuitenkin haravointitalkoot mieheni siskon luona ja grillijuhlat isolla porukalla. Oli miehen äidin tekemä herkkuaamiainen ja muutenkin kiva synttäripäivä pitkästä aikaa. Nooran ja Matin kanssa kävimme eilen Tampereella syömässä ja sen jälkeen skumpalla Tornin huipuilla MORO-baarissa. Pojat tosin olivat kofeiinilinjalla, mutta minä ja Norppa nautiskelimme lasit kuplivaa. (Yhdestä lasillisesta tuli muuten päänsärky illaksi, vanhuus ei tule yksin.)

Mustien nilkkureiden sijaan lähdin liikkeelle New Balancelta saaduissa lenkkareissa, sillä rakas avomieheni ryssi kenkäasiani. Tai no, olimme vähän eri mieltä siitä, millaiset ovat mustat mokkanilkkurit ja mies toi Helsingistä järkyttävän rumat vanhat kenkäni, jotka löysi eteisestä kirppiskasasta. Väri oli oikea, kaikki muut pielessä. Sekään ei lopulta haitannut, vaan nauratti, koska sain olla hetken erossa uhmahärdellistä ja rentoutua. Osa postauksen kuvista on Nooran kamerasta, sillä meikäläisellä unohtui vähän kuvaaminen tässä viime viikon aikana.

Kärpäsen_kakka kuittaa ja kumartaa. Muistakaa, että ikä on vain numero! :D