Sekametelisoppaa luvassa lumisen päivän kunniaksi! Viittasin viimeksi ihonpuhdistuspohdinnoissa siihen, että meidän couperosasta kärsivien kannattaisi vältellä rakeellisia kasvokuorintoja ja muutenkin hankaavia ainesosia kosmetiikassa. Mikromuoveja kannattaa vältellä jo muutenkin, mutta luonnon lisäksi ne saattavat ärsyttää herkkää ihoa pahasti. Palellutin nuorempana sekä käteni että poskeni. En siis vakavasti, mutta sen verran, että posket helottavat usein ja verisuonet ovat hyvin pinnassa. Saunavuoron jälkeen muistutan punaposkista omenaa ja harva meikkivoide peittää punotukseni. Rakeeton kasvokuorinta on siis kuin minulle tehty.

 

Selvittelin hieman vaihtoehtoja perinteisille kasvokuorinnoille, joissa pienet muovirakeet tai marjojen/hedelmien murskatut siemenet poistavat iholta kuolleet ihosolut ja muut kuonat. Lopulta päädyin ostamaan The Body Shopin C-vitamiinikuorinnan. Talven jälkeen iho tuntuu jotenkin harmaalta ja tukkoiselta, joten kaikki kirkastava on erityisesti mieleeni. Tämä kuorinta on koostumukseltaan geelimäinen. Kun sitä hieroo iholle, se alkaa sakkaantua ja tuntuu, että kuolleet ihosolut irtoavat kuin magneetin voimalla geelin mukana. Tätä on vaikea selittää, käykää kokeilemassa testeriä lähimmässä myymälässä.

Näissä rakeettomissa kuorinnoissa kuorinnan hoitavat erilaisten murusten sijaan AHA-hapot. Luonnosta mm. ananaksesta löytyy entsyymejä, jotka kuorivat ihoa. Ananastahan sanotaan leikkisästi lihansyöjähedelmäksi, sillä tuo entsyymi oikeastaan hajottaa lihaskudosta kemiallisesti. Nyt ei tarvitse enää miettiä, miksi tuore ananas jotenkin kirvelee suussa. Hedelmähappoja on käytetty ihonhoidossa jo pitkään, mutta tuntuu, että tästä vaihtoehtoisesta kuorintatavasta ei vieläkään puhuta tarpeeksi.

Vietin tänään oikein C-vitamiiniteemapäivää, sillä aamiaiseksi nauttimani kurkumavanukas teki minulle vähintäänkin yhtä hyvää sisäisesti kuin mitä kuorinta teki ulkoisesti. Reseptin varastin Karita Tykältä, koska samat vanhat chia-vanukkaat alkoivat maistua puulta. Smoothieihin olen jotenkin ihan kyllästynyt tällä hetkellä. Mies nappasi risteilyltä flunssan ja oma oloni on sellainen, että se pamahtaa minullekin päälle hetkenä minä hyvänsä. Siksi panostan nyt inkivääriin, hunajaan ja sitruunaan sekä aloitan C-vitamiinin ja sinkin lyömättömän yhdistelmän nauttimisen.

Sitruuna-kurkumavanukas

1,5 dl kookosmaitoa

1/2 dl vettä

1–1,5 tl jauhettua kurkumaa (käytin tätä jauhetta 2 tl)

hunajaa maun mukaan

1/2 tl raastettua luomusitruunan kuorta

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

pieni ripaus laadukasta suolaa

1/2 sitruunan mehu

1,5 rkl chian siemeniä

Sekoita kaikki kurkumalatten ainekset blenderissä huolellisesti. Lisää sitruunamehu ja chiansiemenet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta. Sekoita huolellisesti hetki ja vielä uudelleen muutaman minuutin kuluttua, jottei vanukkaaseen jää klönttejä. Laita jääkaappiin tekeytymään. Paras lopputulos tulee, kun vanukas tekeytyy yön yli, mutta jo puolessa tunnissa syntyy miellyttävä koostumus.

Otin kuvausrekvisiitaksi pilvimobilen, jonka FabLab lähetti pojalleni. Tänään on ollut sellainen olo, että tuollainen pilvi lipuu pääni päällä. Kahden kuukauden työpestini, koeaika tai mikä nyt onkaan aiheuttaa lisätöitä, mutta minäpä taisin napata laivalta flunssan. Olen aina risteilyn jälkeen kipeänä, jokin siinä ilmastoinnissa vaan sekoittaa elimistöni. Mieheni alkoi oireilla jo laivalla, minä vasta tänä aamuna. Meillä on siis kaksi väsynyttä vanhempaa ja yksi ylienerginen taapero, joka ei yhtään tykkää, kun äiti on koneella. Että näillä mennään! :D