KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ NIVEAN KANSSA

     

Jos olit yksi heistä, joka innostui ihon salamannopeasti kaunistavasta päivävoiteesta, tämä teksti on sinulle. Tai ehkä et pitänyt postauksestani, koska olet kokeillut monia päivävoiteita, mutta pettynyt aina, koska voide ei imeydy, päivävoiteen sävy on ihollasi epätasainen tai koostumus jotenkin ihollesi epäsopiva? Moneen iho-ongelmaan ratkaisu on yksinkertainen. Mikään voide ei nimittäin imeydy tai meikkivoide levity, jos pohjatyö ei ole kunnossa. Ihonpuhdistuksen laiminlyönti on  vähän sama kuin koettaisi lähteä kruisailemaan upealla autolla, jota ei ole muistanut tankata ja jonka öljyjä ei ole vaihdettu.

“Lääppäisytesti” on hyvä keino demonstroida, miksi ihonpuhdistus on tärkeää, vaikka ei meikkiä ihollaan käyttäisikään. Olin päivän ilman meikkiä ja pyyhkäisin otsaani illalla kasvoveteen kostutetulla vanulapulla kerran. Katsopa, miltä lappu näyttää! Siinä ei ole pisaraakaan meikkiä, mutta jo katupöly, liikenteen saasteet ja hiki värjäävät vitivalkoisen lapun ällöttävän harmahtavaksi. Kuvittelepa sitten, ettet puhdista ihoasi aamuin illoin, vaan annat tuon likakerroksen jäädä iholle. Ihmetteletkö  vielä, miksi iho oireilee tai meikkivoiteet eivät levity kauniisti? Pelkkä vesipesu ei riitä, sillä se ei poista iholta läheskään kaikkea saastetta.

Ihon puhdistamiseen en kuitenkaan käytä tuota “lääppäisytestin” kasvovettä, vaan pyyhin sillä kasvoni vasta sen jälkeen, kun olen poistanut meikit puhdistusmaidolla. Suihkussa käytän yleensä vaahtomaista puhdistusainetta ja ripsipidennyksilleni minulla on oma puhdistusaine. Puhdistusmaito on kuitenkin muuttanut lavuaarimme reunalle pysyvästi, sillä se on tarpeeksi hellävarainen käytettäväksi vuoden jokaisena päivänä. Silmämeikkikin lähtee sillä hienosti eikä erillistä poistoainetta tarvita.

Toiset suosivat puhdistusainetta, jonka seassa on kuorivia rakeita. Tämä on makukysymys, mutta minä tykkään hoitaa ihoni kuorinnan erillään puhdistuksesta. Yleensä kuorin ihoni, kun olen käynyt kylvyssä ja ihohuokoseni ovat oikein auki. Kuorintavoide kannattaa valita tarkkaan oman ihotyypin mukaan ja muutenkin ihon tarpeille sopivaksi. Jos sinunkin ihosi on punakka ja couperosaan taipuvainen tai muuten vain herkkä, suosittelen jättämään rakeelliset kuorinnat kauppaan ja kokeilemaan rakeetonta (entsyymi)kuorintaa. Kuori iho kerran viikossa, sillä säännöllinen kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tehoaineita toimimaan.

Psst! Kuorinnan jälkeen on otollinen hetki levittää kasvoille kasvonaamio. NIVEAlla ne on pakattu kahden käyttökerran pusseihin, joten ei tarvitse ostaa isoa tuubia, jotta voi kokeilla, mikä naamioista sopii omalle iholle! :)