Johan on kotimaista! Eilen fiilistelin Alpan neuleita ja tänään esittelen aivan eri henkisen suomalaisen merkin, joka vaikuttaa Tampereella. Instagrami-kuvassani mekko herättikin jo kiinnostusta, mutta muistin vasta nyt naputella postauksen siitä. Mittatilausmekkoni tarina alkoi siitä, kun Pietamo-merkin luoneet tytöt kutsuivat minut tutustumaan putiikkiinsa. Tutustuin merkkiin oikeastaan imetyskoruja valmistavan Pinjan kautta, jonka oli vinkannut, että voisin entisenä Tampereen tyttönä olla kiinnostunut Pietamon tuotevalikoimasta. Ja niin olinkin! Yllätyin tosin, että tamperelainen vaatemerkki oli perustettu vasta vuonna 2016, sillä sen pitäjillä tuntui olevan homma hyvin hallussa ja rattaa rullasivat. Valmisvaatteiden lisäksi Pietamo on myös ompelimo ja kankaiden erikoismyymälä.

Ostelen isoja korviksia, mutta en oikein käytä niitä. Silti pysähdyin ihailemaan Pietamon koruseinää pitkäksi aikaa. Noorahan kirjoitti koruista jo omaan blogiinsa eikä sekään ole ihan sattumaa, sillä minä puolestani panin hyvän kiertämään, ja vinkkasin Nooran korurakkaudesta Pietamon omistajille. Parasta on, kun bloggaaja löytää jotakin, mistä todella pitää, mutta ei sekään tunne ole hullumpi, kun onnistuu yhdistämään bloggaajaystävänsä sopivan brändin kanssa. Blogimaailmassa on kiva tapa auttaa muita, sillä me, jos ketkä, tiedämme hyvin, ettei muita tallomalla pääse huipulle.

Pietamoa pyörittävät kaksi naista. Kirsi on valmistunut vaatetusalan artesaaniksi, kun taas Heidi on hurahtanut ompeluun niin sanotusti itsenäisesti jo vuosia sitten. Tämä parivaljakko tuntuu jotenkin täydentävän toisiaan, ja näiden serkusten kanssa jääkin suustaan kiinni helposti. Jos siis suunnittelet pikavisiittiä Pietamon putiikkiin, varaa suosiolla tuplasti aikaa. Myymälän vaatteita, koruja ja varsinkin kankaita jää takuulla ihailemaan pidemmäksi aikaa kuin on suunnitellut. Mielikuvitus alkaa laukata, kun miettii, mitä mistäkin kankaasta tekisi. (Jos siis osaisi ommella eikä olisi ollut käsityöntunneilla vain opettajan naurun aihe. Kaikella hyvällä.)

Heidi ja Kirsi ehdottivat, että saisin suunnitella itselleni oman mekon tai valita valmiin vaatteen heidän mallistostaan. Pääni oli kuitenkin täynnä ideoita, joten kehittelin hetkessä oman mekon, jonka yläosan mallin otin yhdestä valmismekosta ja rastikuvioisen kangasvalinnan taas toisesta. Kaula-aukko oli suurempi ja erilainen kuin valmistuotteissa, ja mekkoni alaosan sukelluspukukangasta ei ollut ennen käytetty kellohelmaan. Lopputulos oli parempi kuin osasimme kuvitella. Helmasta tuli ihanan kevyt, mutta se pysyy kuitenkin kauniisti paikallaan. Hihat ovat kerrankin minulle juuri oikeaa mittaa ja vyötärökin osuu kohdilleen. Mekkoni on aivan täydellinen!

Mekostani löytyy Pietamon nettikaupasta kesäinen versio, josta on kuva tuossa yllä. Alaosan kangas ei ole scubaa eikä helma ole muistaakseni täysin kellohelma. Hihat ovat kesäisesti olemattomat. Ihan tällaisenaan mekkoani ei voi ostaa, ellei sitten teetä samanlaista omien mittojensa mukaan. Ja teettäkää toki, en pahastu yhtään! Päinvastoin. Pietamon valmisvaatteistakin saa vaihtaa kankaita tai niitä voi muokkauttaa omille mitoilleen sopiviksi pientä lisämaksua vastaan. Kollegani Elsa kokeilikin tuota palvelua vaihtamalla Marianna-mekkoon kankaat ja lähettämällä mittansa Pietamolle. Suosittelen mittatilauspalvelua todella lämmöllä! :)

(mekko saatu blogin kautta)