Kaikki alkoi, kun joillakin messuilla kasvoilleni tehtiin meikki, johon ihastuin. Pohjaan käytettiin Zuii-merkin meikkivoidetta. Myöhemmin merkkiä edustava PR-toimisto antoi minulle samaista meikkivoidetta testiin ja kuvittelin luovani itse kotona yhtä kauniin meikkipohjan kuin messuilla. Mutta kaikki ei mennyt putkeen. Osa meikkivoiteista käyttäytyy kuulemma pintakuivalla iholla niin, etteivät ne levity kunnolla, vaan jäävät tahmaisena ihon pinnalle pyörimään. Sävykin hapettuu ja muuttuu kasvoilla tummemmaksi hetken päästä siitä, kun meikkivoide on levitetty. Aivan sama, millaista kosteusvoidetta meikkivoiteen alle oli levittänyt ja kauanko voiteen oli antanut imeytyä. Näin kävi minulle ja olin kauhuissani.

Löysin kuitenkin apua Jolien edustajalta, joka oli kirjoittanut artikkelin aiheesta ja esimerkkinä oli juurikin tuo minun meikkivoiteeni. Testasin käsivarteeni kahta meikkivoiderantua vierekkäin. Ensimmäinen eli pelkkä meikkivoide jäi tahmeaksi kerrokseksi iholle ja sävy tummeni selkeästi. Toinen näyte, johon kokeilin oppimaani kikkaa, levittyi tasaisemmin eikä sen sävy tummentunut yhtä pahasti kuin pelkän meikkivoiteen. Ero on huomattava!  Koetin kuvata muutosta kasvoillanikin, mutta en onnistunut, joten laitan nuo kuvat käsivarrestani tähän, sillä niissä ero todella näkyy. Onnistuneen meikkivoidelevityksen jälkeen lopputulos on mattainen, mutta sopivan peittävä ja luonnollinen.

Jos siis sinunkin meikkivoiteesi tummenee tai ei muuten vaan levity kauniisti, kokeile tätä kikkaa:

  • Levitä kasvoillesi seerumia tai kasvoöljyä. Minun käytössäni on Lumenelta saatu Sisu-sarjan seerumi, mutta jos tahtoo pitäytyä luonnonkosmetiikassa, Jolielta suositeltiin Absolutionin Addiction-kasvoöljyä.
  • Lisää sen jälkeen vielä meikkivoiteen sekaan tippa kosteuttavaa seerumia, sekoita ne tasaiseksi ja levitä meikkivoide ihollesi nopeasti seerumin levittämisen jälkeen, kun iho ei ole vielä ehtinyt imeä sitä itseensä ihan täysin.
  • Jos ihosi muistuttaa minun ihoani ja nenänpielesi ovat punaiset tai poskesi helottavat punaisia vähänkin lämpimässä ympäristössä voit kerrostaa meikkivoidetta ongelmakohtiin. Myös silmänalukset vaativat monella ylimääräinen kerroksen.

Kirjoitin vähän aikaa sitten, etten käytä enää ihonhoitoon luonnonkosmetiikkaa, koska ihoni reagoi siihen huonosti ja suunympärysihottumani pahenee silloin. Tästä ihonhoito-postauskategoriasta löytyy lisää postauksia ihottumastani, jos aihe kiinnostaa. Tätä meikkivoideihastustani aion kuitenkin käyttää jatkossakin, sillä kun siihen sekoittaa seerumia, lopputulos ei ole muutaman kuukauden testissä ärsyttänyt ihoani. En tiedä, johtuuko se merkistä vai siitä, että seassa on synteettistä kosmetiikkaa, mutta tämä kikkailu sopii iholleni. Muuten luonnonkosmetiikka ja minä eroamme, sillä annoin pois kaikki kasvojenhoitotuotteeni siitä kategoriasta. Suihkugeeliä ja vartalovoidetta uskallan vielä luonnonkosmetiikkaosastolta ostaa, mutta kasvojeni iho on valitettavasti liian herkkä.

Ovatko muut törmänneet tällaiseen ilmiöön? Heitittekö meikkivoiteen pois tai reklamoitte sen vai löysittekö keinon saada voide toimimaan? :)