Ystävä 1: “Kiva toi sun päästäismekko!”

Ystävä 2: “Hei, mistä se pääskymekko on ostettu?”

Ystävä 3: “Oliks siinä mekossa siis pääskysiä ja kolibreja?”

NIINPÄ NIIN.

On minuakin vastassa ollut Arlandan lentokentällä mies, jonka lapussa luki “Lina Mokkula” ja tunnistin silti itseni. Salla ei tosin ehkä unohda tapausta ikinä, vaan muistuttaa tästä tasaisin väliajoin. Joskus puhelimessakin, joku kysyy sukunimeni kuultuaan monta kertaa, että mikä se nyt oli, vastaan vähän aiheeseen kyllästyneenä, että kirjoita vain, mitä kuulit. Ei se ole niin justiinsa, mitä naistenlehden takakannessa lukee. Sama pätee tähän mekkoon. Tiedän, mistä puhutaan, vaikka hymyilyttää ajatella, että mekossa olisin päästäisprintti.

Tämä mekko pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön lauantaina, kun kävin kuvaamassa Stockmannilla Facebookiin live-lähetyksen. En onnistunut tähän hätään sitä löytämään, mutta jostakin Instrumentariumin sivuilta sen voi Facebookista katsoa. Jaan sen heti omalla FB-sivullani, kun vaan sen saan käsiini. Nuo paksupohkeisellekin sopivat ylipolvensaappaat*, jotka lämmittivät kivasti ohuiden sukkahousujen päällä, kun kävelin kotiin jäisen kaupungin halki, maksavat muuten tällä hetkellä alennusmyynneissä enää himpun yli 60 euroa, joten jos olet etsinyt mokkapintaisia saappaita, nyt on aika ostaa. Ruskeilla hintaa on enää alle 50 euroa.

Suosittelen silti odottamaan myöhässä olevaa kyytiä enkä kävelemään näillä jäätikön halki itsepäisesti kotiin. Tai no, kävele vaan heti, kun olet laitattanut näihin talvipohjat. Opiskeluaikoina laitatin pohjat kaikkiin kenkiin, joita käytin edes kerran talvessa, mutta nyt olen laiskistunut. Muistaakseni pohjat, jotka eivät ole niin liukkaat, maksavat 30 euroa, mutta jotkut selviävät halvemmilla liukuestetarroilla. Jotkut taitavat taas pysyvät pystyssä sileäpohjaisillakin kengillä, mutta en itse valitettavasti lukeudu heihin.

mekko – H&M

lakki – H&M

kaulakoru – Kalevala Koru (saatu)

kengät – Even & Odd

Tällä hetkellä blogissa on hieman postausruuhkaa ja eilisten asukuvien ja parisuhdepohdinnan jälkeen postasin vielä illalla vinkin kaikille, jotka ovat vahingossa ostaneet meikkivoiteen, joka tummenee, kun sen levittää iholle tai käyttäytyy iholla muuten vaan tahmaisesti tai oudosti. Hutiostosta ei tarvitse heittää roskiin, vaan sen voi “korjata” helposti. Onneksi helmikuu on kohta ohi ja voin palata väljempään tahtiin. Huomenna olisi luvassa vielä lisää kosmetiikkajuttuja, kun palaan suunympärysihottumani pariin ja paljastan, mikä aine saattaa kosmetiikkateollisuudessa syrjäyttää kollageenin ja hyaluronihapon. Vai arvaatteko sen jo? :)

(*kaupallinen linkki)