OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuoren naisen, joka arvostaa hyvää ihoa, ei kannattaisi elää saasteiden keskellä kaupungissa. Hänen ei kannattaisi hankkia lapsia, jotka valvottavat. Hänen ei kannattaisi tinkiä urheilusta, kun aika on kortilla. Ruuan kanssa ei kannattaisi juoda viiniä, tekemisistä ja tekemättömyyksistä olisi hyvä olla stressaamatta, töitä ei tulisi tehdä tietokoneella ja hormonitoiminta kannattaisi pysäyttää ehkä kokonaan. Täydellisen ihon saaminen on aika lähellä mahdottomuutta, joten hektisen elämäni keskellä pyrin tekemään parhaani panostamalla ihonhoitorutiineihin. Niillä ja näillä pitkillä, rentouttavilla viikonloppulomilla maaseudulla voi pelastaa yllättävän paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vichy pyysi minut paljastamaan ihonhoitorutiinini ja kertomaan parhaat vinkit ihonhoitoon heille, joille elämäntilanne ei vaan salli ihollesuotuisia olosuhteita. Ohjeet pätevät myös heille, jotka eivät tahdo tinkiä elämästään, mutta haluavat kauniin ihon. Iho kertoo kantajastaan paljon, joten sen kuntoon on ihan yhtä tärkeää panostaa kuin esimerkiksi siisteihin vaatteisiin. Hyvällä meikkipohjalla voi huijata, mutta eikö olisi ihana, kun voisi levittää kasvoille vain ohuen kerroksen BB-voidetta ja tuntea itsensä itsevarmaksi? Hyvä alku on panostaa kosmetiikkaansa. Ammattilaiset neuvovat usein, että jos tahtoo pihistää kosmetiikassa, kannattaa se tehdä värikosmetiikan kohdalla eikä niiden tuotteiden, jotka ovat iholla pidempään. Vichyn hypoallergeeninen Idéalia-tuotesarja on myynnissä ainoastaan apteekeissa, mikä lisää ainakin minun luottamustani merkin tuotteita kohtaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kenellekään ei varmaankaan tule uutena tietona, että aamulla iholle levitetään päivävoide ja illalla yövoide? Hyvä juttu. Ei ole samantekevää, mitä voidetta kasvoilleen käyttää, sillä liian paksu voide tukkii ihohuokoset, liian ohut ei auta kuivaa ihoa yhtään ja liian rasvainen voide saa meikkivoiteen rullautumaan rumasti. Vichy tarjoaa päivävoiteeksi vaaleanpunaisen unelman, joka on päivävoide normaalille ja sekaiholle (sarjasta löytyy myös oma voide kuivalle iholle). Sen koostumus on paksu, mutta ei liian. Käytin tätä voidetta kesällä eikä se ollut helteelläkään liian täyteläistä tai jäänyt ihon pinnalle inhottavasti kellumaan. Yöksi iholle leviteään vaikuttamaan samanlaisesta, mutta tummemmasta purkista Skin Sleep -yövoide, joka sisältää mm. kofeiinia ja hyaluronihappoa. Voide on geelimäistä, minkä ansiosta se imeytyy nopeasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Levitän voiteet aina puhdistetulle iholle. Ensin puhdistan kasvot, sitten poistan mahdolliset meikkijäämät, sen jälkeen levitän tai suihkin iholleni kasvoveden ja lopuksi levitän kevyin, hierovin liikkein voiteet iholleni. Silmänympärysvoiteen taputtelen iholle heti kasvoveden jälkeen, mutta myönnän, että viime aikoina se on hieman jäänyt. Arvostan, että jo kahdella voiteella selviää, sillä harvemmin ehdin iltaisin odotella seerumin imeytymistä tai muuta ylimääräistä, kun poika odottaa iltamaitoaan. Toki välillä panostan ihonhoitoon enemmän, mutta on lohduttavaa tietää, että jo yksi voide päiväksi ja toinen yöksi ovat tarpeeksi. Seerumipullo odottaa kiltisti kaapissa niitä iltoja, kun on aikaa.

Vaikka ihonhoitorutiinini ovat säännölliset, vaihtelen tuotteita sen verran usein, että aion nyt kokeilla olla purkkiuskollinen kahden viikon ajan. Käytän vain Vichyn Idéalia-sarjan voiteita ja tahtoisin haastaa teidätkin testaamaan sarjaa, jos mahdollista. Pyytäkäähän siis lähimmästä apteekistanne voidenäyte. Palataan asiaan kahden viikon päästä! ;)