Jos luette enää koskaan minun valittavan siitä, ettei hiustenlaitolle vaan löydy kiireisen arjen keskeltä aikaa, tiedätte minun valehtelevan. Otin eilen aikaa, kun pojan päiväuniaikana laittauduin illan menoja varten, ja lopputulos yllätti. Tiedän, että bloggaajat ovat kuluttaneet tuon sanan loppuun, mutta jokainen äiti tietää, mitä viidessä minuutissa voi ja ei voi saada aikaan. Varsinkin, jos sillä äidillä on kamalat hamppuhiukset, jotka eivät vain harjaamalla ole edustuskunnossa. Jätettyäni jälkikasvun nukkumaan makuuhuoneeseen nappasin keittiöstä ihanasti haalenneen maitokahvin mukaani ja lähdin peilin eteen tarkastelemaan, mitä saisinkaan aikaan ennen vertahyytävää karjaisua sängynpohjalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska hiustenlaitto ei riitä muuntamaan elävää kuollutta takaisin ihmiseksi, aloitin kaunistautumisen meikkaamisesta. Aivan ensimmäisenä levitän kasvoilleni meikkivoiteen, jotta se ehtii imeytyä mahdollisimman kauan. Mitään tiettyä en nyt suosittele, sillä tälle syksylle ei ole löytynyt sellaistan tuotetta, johon olisin ihastunut aivan sydänjuuriani myöten. Meikkipohjaksi riittää kevyt CC-voide ja silmämeikki on sama asia kuin muutama kerros mustaa ripsiväriä. Tähän touhuun suttaantuu noin minuutti. Kaksi, jos kulmiin sutii hieman väriä tai harjaa ne geelillä kuosiin, mikä on ihan suotavaa ainakin minun kohdallani.

babyliss clip and curl

Salaisuuteni on, että se varsinainen pelastautuminen aloitettiin jo edellisenä itana. Laitoin lämpörullat lämpiämään ja viisi minuuttia myöhemmin rullailinkin jo pimeässä makuuhuoneessa hiuksiini lämpimiä rullia. Kahdeksan Clip&Curl -lämpörullaa riitti koko päähän, vaikka tarjolla olisi ollut kaksitoista, eikä sormiaan oikein saanut poltettua, vaikka olisi yrittänytkin. Ongelma on siis se, että vaikka taaperon seurassa olisi aikaa kihartaa hiukset, kuluu siihen touhuun aivan liikaa aikaa, kun pitää suojella johtoa lapselta, ottaa äidin keskittymisestä muihin asioihin hermostuva poika välillä syliin ja pitää huolta, ettei kihartimella polta kaiken söheltämisen keskellä itseään tai lastaan. Babylissiltä saadut rullat näpersin hiusosioihin pojan nukkuessa vieressä ja rullat päässä pystyi hyvin nukkumaan pehmeällä tyynyllä. Ei huono! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA