Instagram-seuraajani saattoivat ihmetellä viime viikon tiistaiaamuna tapahtunutta kuvapommitustani mustasta muovikortista. Pääsin tutustumaan ensimmäisten joukossa Suomessa valtavaan uudistukseen, joten olin aika innoissani. Tämä Suomen Lähikauppa Oy:n kanssa tehty yhteistyöpostaus toivottavasti selkeyttää hieman, mistä on kyse. PINS saattaa terminä olla osalle tuttu. YkkösBonus-asiakkaat saivat mahdollisesti jo viime viikolla postia aiheesta ja myös kaupungilla on näkynyt runsaasti mainoksia uudistuksesta, mutta nyt on aika valaista muillekin, mitä Suomessa viime viikon tiistaina tehty jättilanseeraus oikein koskee. Kukapa siitä sopisi paremmin raportoimaan kun kaiken maailman bonuksia keräilevä ja jokaiseen mahdolliseen asiakasrekisteriin kuuluva bloggaajanne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi kortti, parempi mieli?

YkkösBonus-järjestelmä vaihtui tai oikeastaan vaihtuu parhaillaan uudenlaiseen PINS-järjestelmään. Lupasin kertoa ensitunnelmiani muutoksesta ja myöhemmin vielä toisessa postauksessa varsinaisia käyttökokemuksia. PINS-konsepti on helpoin selittää laajentuneena ja parantuneena YkkösBonus-ketjuna. Siwoista ja Valintataloista saa siis edellään bonusta ruokaostoksista, nyt bonuspisteet ovat vaan nimeltään pinssejä. Ja nyt sitä bonusta kertyy vielä useammista paikoista, sillä uudistunut kanta-asiakasohjelma on laajennettu toimimaan kansainvälisesti. Mukana on esimerkiksi hotelleja ja ulkolaisia verkkokauppoja. Uudistunut järjestelmä lupaa myös entistä enemmän tarjouksia asiakkailleen.

moumou pins

MasterCard – JEES, Pivo – NOU!

Ensimmäinen ajatukseni PINS-järjestelmästä koski pinnallisesti kanta-asiakaskortin ulkoasua. No, nyt on hieno! Tämä musta kortti erottuu todellakin edukseen muista rahapussini bonuskorteista. Plussaa tulee myös siitä, että korttiin voi liittää MasterCard-ominaisuuden, jolloin pinssejä saa kaikista kortin luottopuolella tehdyistä ostoksista eikä vain paikoista, jotka ovat mukana “PINS-ketjussa”. Tuttuun tapaan tähänkin korttiin pystyy liittämään rinnakkaiskortteja, jolloin saman perheen pinssit kilahtelevat yhdelle tilille, jolta ne voi käyttää kolmen vuoden voimassaoloajan sisällä joko alennuksena ruokakaupassa (Siwa tai Valintatalo) tai erityisessä PINS-palkintokaupassa. Tai miksei pinsseillä ostaisi vaikka matkaa!

Jotakin negatiivistakin nousi silti mieleeni. Mielestäni suurin huono puoli on se, että mobiilisovellus, joilla pinssiensä kertymistä voi seurata kätevästi puhelimellaan, on juurikin Pivo-mobiililompakko, josta en pidä yhtään. Äh, kun olisivat vaan tehneet oman sovelluksen seuraamista varten! Pivolla tosin on sen verran faneja, että taidan olla aika yksin negatuntemusteni kanssa. Onneksi pinssikertymää voi seurata myös kauppakuitista ja omalta PINS-sivulta netistä. Muuta negatiivista en ole vielä järjestelmästä löytänyt, mutta käyttökokemuksiin palattaessa testijakson jälkeen ruoditaan myös ne mahdolliset heikot kohdat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei, Musti ja Mirri -nettikauppakin jakelee pinssejä!

Aloitan nyt suunnilleen kuukauden kokeilujakson PINS-kortin kanssa. Epäilen jo ennakkoon, että en tule vaihtamaan lähikauppaani kauemmaksi, vaan keräilen pinssini laajasta nettikauppavalikoimasta, johon kuuluvat mm. Nelly, Zalando, Asos, Boozt, Brandos, Crocs ja moni muu yli 400 nettikaupan joukkoon lukeutuvasta verkkoputiikista, joista joka tapauksessa tilailen tuotteita. Aion myös pitää silmällä järjestelmän pienyrittäjiä, sillä jos harkitsen kahta eri kampaajaa samasta hintaluokasta, mutta toisen luona käynnistä saan pinssejä, ei tarvitse kauaa miettiä, kumpaan kampaamoon askeleeni suuntaan. Pinssien perään, mars! :D