On jälleen vuosittaisen blogikatsauksen aika. On aina yhtä hämmentävä tunne selata edellinen blogivuosi läpi etsien postauksista vuoden kohokohtia ja tärkeimpiä tapahtumia. Samalla muistaa myös kaikkia niitä asioita, joita tapahtui, mutta jotka eivät koskaan päätyneet blogiin. Kirjoittelenkin usein muutaman tällaisen salatun asian näihin vuosikatsauksiini. 2010 vuoden katsaus on poistettu, mutta vuodet 2009, 2011 ja 2012 ovat tallella. Toivottavasti tykkäätte tämänkin vuoden katsauksesta. Julkaisen tämän poikkeuksellisesti jo nyt vuoden viimeisen päivän sijaan, koska en ehkä pääse muutamaan päivään koneelle. Odotan jo innolla sitä yhtä tyyppiä, joka aina vuosikatsauksen ilmestyttyä jaksaa tulla kommentoimaan, kuinka tyylitön olen edelleen. Rutiinit rocks! ;)

moumou tammikuu 2013

Tammikuussa leikkasin pitkät hiukseni lyhyiksi. Rakastuin blineihin maistettuni niiitä ensimmäistä kertaa. Vietin laatuaikaa ystäväni Manun kanssa. Aloin pitää toppatakkeja cooleina. Sekosin Katri Niskasen ystävämyynneissä ja uudistin melkein koko vaatekaappini. Sisustin asuntoni täysin uudelleen. Ihastuin vuosien jälkeen hiihtämiseen. Kaivoin PlayStation-pelikonsolin varastosta ja naputtelin vanhan koneen hikoilemaan kunnolla. Seilasin bogityttöjen kanssa meren yli Tukholmaan tutustumaan. Jäin työttömäksi Jumpin Storen lopetettua toimintansa Suomessa.

moumou helmikuu 2013

Helmikuussa vietin aikaa ihanan blogipikkusiskoni Uinon kanssa. Paasasin blogissani aamukeksistä. Listasin bloggaajan kliseisen viikon postaukset ja aiheutin hämmennystä paljastamalla, paljonko sontaa bloggaaja voikaan saada niskaansa. Vietin paljon aikaa vanhempieni luona maalla. Koukutuin Nälkäpeli-kirjasarjaan, mutta petyin viimeisen kirjan loppuratkaisua. Mehustin vitamiinihimoissani vihanneksi, kasviksia, hedelmiä ja kaikkea, mitä vaan sain mehumyllyni läpi survottua. Vietin tofuteemaviikkoa ja tykästyin tosissani kasvisruokiin.

moumou maaliskuu 2013

Maaliskuussa esitin Disneyn muotikuvauksissa Theodora-velhotarta. Vannoin karvanpoistoasioissa valoimpulssilaitteen nimiin. Myin ison kasan vaatteita blogikirppiksellä.  Pääsin seuraamaan Guess by Marcianon muotikuvauksia, jossa malleina toimivat ihanat lukijani. Vietin laatukaikaa Veeran kanssa. Stailasimme Jonnan kanssa toisemme Vero Modassa osana blogi-tv:n jaksoa. Kävin Mimmin, Pepin ja Jennin kanssa esittelemässä vaatekaappini Jyväskylän Forum-kauppakeskuksessa. Aloin hiljalleen ihastua nykyiseen poikaystävääni.

moumou huhtikuu 2013

Huhtikuussa huijasin aprillipäivän kunniaksi muuttavani Englantiin. Kuvasin Ostohyvitykselle videon, johon törmään nykyään ihan kaikkialla. Aloitin Pantenen kanssa kymmenen viikon Treatover-kampanjan. Juhlin Aussie Blog Awardseissa. Järjestin lukijaillan Ideaparkin SpiritStoressa. Juhlin syntymäpäiviäni rakkaiden blogityttöjen kansssa. Löysin kirpputorilta Minna Parikan myyntipöydän ja tein upeita laukkulöytöjä. Vietin lähes jokaisen päivän leopardimaksimekossani. Ihastuin hämmästyksekseni HP:n läppäriin, vaikka olen vannonut, etten ole PC-ihminen enää. Sain asuntooni upean taulun, joka näyttää ylösalaisin tappajahämämyriltä. Pyyhältelin pressipäivät läpi.  Kävimme uudestaan Jonnan kanssa Vero Modassa, tällä kertaa tosin Kouvolassa. Huijasin teitä väittämällä, että leikkautin otsatukan.

moumou toukokuu 2013

Toukokuussa ahdistuin, koska tiesin, että pian pitäisi päättää blogin kohtalo. Päädyin ideaan omasta blogiportaalista, mutta en itsekään heti tiennyt, olinko ideani kanssa tosissani. Mietin, olisiko minusta sittenkin kemistiksi. Juhlin vappua rakkaimpien ystävien kanssa. Vaalennutin hiuksiani radikaalisti. Lensin Jonnan kanssa Nizzaan rentoutumaan. Ahdistuin tuoreesta parisuhteestani. Kävin Tampereella puhumassa Idaa ja Nooraa mukaan Re:fashion-blogiportaaliimme. Juhlin rakkaan siskoni valmistumista merkonomiksi.

moumou kesäkuu 2013

Kesäkuussa en tehnyt juuri mitään, sillä olin lähes koko kuun kipeänä stressistä. Ahdistuin päätöksestäni lähteä Indiedaysilta, mutta en voinut puhua siitä juuri kellekään. Päätin Pantenen Treatover-kampanjan ja huomasin saaneeni uuden ystävän hair coachistani Annesta. Ostin unelmalaukkuni. Vietin laatuaikaa naapurini kanssa. Nautin merestä. Vaalennutin ja lyhennytin hiuksiani huomattavasti lisää.  Vietin juhannusta sairaana maalla, mutta hyvässä seurassa. Kaipasin sinkkuaikoja.

moumou heinäkuu 2013

Heinäkuussa matkasin laivalla Kuopioon Porvooseen ison riidan jälkeen uuden poikaystäväehdokkaani kanssa. Vietin työpaikan virkistyspäivää Linnanmäellä. Valmistelin oman blogiportaalin lanseerausta hiki hatussa. Käväisin pitkästä aikaa Tammerfesteillä Manun kanssa. Lomailin Sallan mökillä Jonnan kanssa. Ihastuin kieputuskampaukseen, jota pidinkin sitten lähes päivittäin pitkälle syksyyn. Hurahdin lenkkeilyyn ihan kunnolla.

moumou elokuu 2013

Elokuussa  vietin paljon aikaa Mertin kanssa, johon olin tutustunut paremmin erään ikävän välikohtauksen vuoksi. Nautiskelin uuden toimistomme sijainnista Torikorttelialueella. Aloitin kesäisen lenkkeilyihastukseni lisäksi kuntokuurin, jonka idea oli testata timmiytyisinkö blogiportaalimme lanseerausjuhliin mennessä työkaveriani enemmän. Olin ahdistunut syksyn mukanaan tuomista blogiuudistuksista, vaikka odotinkin niitä innolla. Tuhlasin jokaisen pennini tulevaan portaaliin. Pääsin hemmoteltavaksi Långvik-kylpylään. Aloitin työt Miun-putiikilla saadakseni lisää rahaa portaalia varten.

moumou syyskuu 2013

Syyskuussa tunsin oloni paremmaksi kuin aikoihin, kun stressi hieman hellitti uuden portaalin lanseerauksen myötä.  Ihoni kiukutteli minulle lisääntyneen salitreenaamisen vuoksi. Käväisin Jumbo-kauppakeskuksessa stailaamassa tavismalleja. Olin tyytyväinen kuntokuurini tuloksiin, mutta huomasin, etten töideni vuoksi pysty enää jatkamaan sitä yhtä suurella panostuksella. Tykkäsin erityisen paljon asukuvistani. Muistin, miten rakastankaan syksyä. Aloitin kenkähaasteen Veeran kanssa.  Toivoin, ettei talvi tulisi koskaan. Aloitin sauvakävelyharrastuksen.

moumou lokakuu 2013

Lokakuussa kettuunnuin tosissani kuntokuurini tyssäämisestä. Tajusin, että vapaa-aikaa ei enää oikeastaan ollut ja turvonnut olo ketutti. Listasin suomalaisia suosikkimerkkejä ja  -suunnittelijoita blogissani. Värjäsin hetken mielijohteesta hiukseni pinkeiksi ja sitten vaaleanpunaisiksi. Olin innoissani kenkähaasteestamme. Huolestuin mummoni aivotapahtumasta ja lähdin pitkästä aikaa vanhempieni luokse. Värjäsin hiukseni itse takaisin tummanruskeiksi. Mietin, miten selviän yrittäjänä, kun olen niin herkkä stressille.

moumou marraskuu 2013

Marraskuussa kiitin lukijoitani kaikesta hyvästä, mitä he ovat minulle “örkkien takaa” antaneet. Sain valaistumiskokemuksen luettuani Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan ja halusin hankkiutua eroon suuresta osasta vaatteitani. Koin, ettei minulla ollut blogilleni tarpeeksi aikaa ja masennuin siitä hieman. Tein yhteistyötä Katri Niskasen ystävämyyntien kanssa. Listasin laukkukaapin klassikoita. Ostin pitkin hampain uuden puhelimen, koska olin jälleen hajottanut yhden älypuhelimen kosteusvauriolla. Järjestin portaalimme lanseerausjuhlia niin intensiivisesti, että hyvä, ettei järki lähtenyt. Naputtelin laukku- ja kenkäaarteitani myyntiin Huuto.nettiin rahapulassa. Panikoin uusista työkuvioista.

moumou joulukuu 2013

Joulukuussa kuulin järisyttäviä uutisia koskien omaa tulevaisuuttani ja jouduin pahan valinnan eteen. Olin surullinen, koska joulumieleni oli vanhempieni muuton ja rahastressin vuoksi täysin hukassa. Ahdisti enemmän kuin koskaan. Itkin paljon ja hiljalleen olo helpotti. Kuuntelin sydäntäni. Tipautin ison taakan pois hartioiltani. Kävin Kaija Koon keikalla toteamassa, että rakastan edelleen musiikkia yli kaiken ja saan siitä voimaa selvitä mistä tahansa. Aloin pelätä, ettei jouluksi tule lunta. Matkustin vanhempieni luokse maalle viettämään viikon lomaa. Fiilis oli pohjamudissa lumen puuttumisen vuoksi. Selvisin joulusta hengissä, vaikka ketuttikin. Sain uuden asunnon ja keksin, miten muutan blogiani vuonna 2014. Ennen vuodenvaihdetta saavutin jonkinlaisen sisäisen rauhan. :)