Huomasin poistelleeni epämieluisia postauksia tuhotessani vahingossa myös kivoja postauksia. Vahinkoa ei saa kokonaan takaisin, mutta ainakin tämän hyvän reseptin postaan uudelleen. Harmi vaan, että kauppareissu ei mennyt ihan putkeen, joten kuvissa esiintyvässä piirakassa on pippurijuuston sijaan ruohosipulijuustoa. Ei sekään pahaa ollut, mutta eri pippurilajikkeiden suurena rakastajana kaipasin alkuperäistä piirakkamakua. Alkuperäinen piirakkaohje on löydetty Kinuskikissalta ja todettu monta kertaa hyväksi hieman eri variaatioillakin. Pohjaksi sopii esimerkiksi valmistaikina ja peston voi jättää pois, jos tuorejuuston vaihtaa maustettuun versioon. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmen juuston piirakka

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä

Täyte:
150 g punaista pestoa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g salotti- tai kevätsipuleita
250 g kirsikkatomaatteja
½ ruukkua basilikaa
100 g mustapekka-pippurijuustoa

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa kunnes se saa hieman väriä.

Sekoita pesto ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Levitä esipaistetun pohjan päälle. Irrota sipuleista kuori ja leikkaa ne noin neljään osaan. Esikypsennä sipuleita mikrossa 500 W n. 5 minuuttia. Halkaise minitomaatit. Levitä sipulit ja tomaatit tasaisesti pestotäytteen päälle. Revi päälle basilikanlehtiä. Leikkaa mustapekka-juusto pieniksi kuutioiksi ja ripottele tasaisesti piirakan pinnalle.

Paista piirakkaa täytteineen 200 asteessa puolisen tuntia. Suojaa pinta foliolla, kun juustopalat ovat saaneet hieman väriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Sen kerran, kun ehdin tehdä ruokaa itse, on aikaa istua koneelle postaamaan ja saan otettua kuviakin, tietysti jokin menee pieleen. Miksi, oi miksi tuosta tuli niin ruma?! :D