En olisi uskonut, että tällainenkin tunne osuu heti alkuvuodesta eteeni. Havahdun hetki sitten ajatukseen, miten kiva olisi olla nyt joogatunnilla venymässä tai hikisenä spinning-pyörää polkemassa. Pimeys ei motivoi lähtemään ulos lenkille, mutta kuntosalilla on aina valot eikä tunnelma ole näin mörkömäisen synkkä. Tartuin heti toimeen ja ostin matkakortilleni aikaa, jotta oikeasti tulisi lähdettyä sinne salille taas. Työmatkat kävelen lähes poikkeuksetta, mutta kuntokeskukseni on sen verran kaukana varsinkin tämän kuun muuton jälkeen, että sinne on mentävä julkisilla. Nyt, kun matkat on maksettu etukäteen, niitä tulee paine käyttää.

Sali-innostukseni on kuollut usein faktaan, ettei elämästäni löydy jostakin syystä juurikaan vapaa-aikaa. Syksyn kuntokuurikin kaatui oman yrityksen perustamiseen, kun käsite “vapaapäivä” katosi elämästäni. Onneksi nyt hiljalleen se kamalin kiire alkaa helpottaa. Työpaikalle vaateliikkeelle palkataan kuitenkin parhaillaan uutta työntekijää, joten saisin halutessani vähennettyä hieman työtuntejani putiikilla. Tähän asti suunnitelma kuulostaa todella hyvältä, mutta:

a) nykyinen rahatilanteeni on sellainen, ettei työtunteja olisi oikeastaan varaa kamalasti vähentää. Mutta voisinko luopua jostakin menoista korvatakseni pienenevän palkan?

b) en tiedä, tuntisinko pakottavaa tarvetta viettää vapaa-aikani toimistolla, jos niille päiville ei olisi työvuoroja putiikille. Miten voisi stressata vähemmän yrityksestä?

c) viihdyn putiikilla. Pystyisinkö luopumaan ihanista asiakkaista ja tunteesta, että sisäinen rauha on hetkeksi saavutettu?

lol

Loppuvuosi meni treenailun osalta rehellisesti sanoen ihan pyllylleen. Keskityin töihin ja sen vähän vapaa-ajan selvittelinkin sitten, mikä hemmetti kropassani on oikein vialla, kun öisin sattuu vatsaan ja selkään niin kuin joku yrittäisi lävistää keihäällä. Tai oikestaan sähkötolpalla. Annoin näin paljon erilaisia näytteitä tutkittavaksi viimeksi, kun 15-vuotiaana en päässyt aamuisin sängystä ilman, että meinasin koko ajan pyörtyä ja oksentaa. Syylliseksi paljastui silloin matala verenpaine. Nyt kroppani vaan tuntuu vihaavan minua ja jo sen vuoksi tahdon salille parantamaan oloani. HETI!