Paloni. Suomalaisten suunnittelijoiden “koti” ja turvapaikka, joka syntyi suuren uhrauksen tuhkasta. Rohkea nainen nimeltä Minna Särelä myi perheensä kodin, jotta voisi toteuttaa unelmansa ihan omasta liikkeestä, joka myisi itsenäisten suunnittelijoiden tuotteita. Yhdessä miehensä kanssa liike syntyi pala palalta ja lopputuloksesta tuli niin kotoisa, että liikkeen nurkkaan tekisi mieli jäädä lukemaan kirjaan merisuolatoffeeta napostellen. Tunnelma liikkeessä on  kutsuvan välitön ja vastaanottavainen. Pidin aina Palonin yllättävänkin laajaa tuotevalikoimaa värikkäänä ja leikkisänä, mutta huippumuoti minulle ei jostakin syystä tullut putiikissa mieleen. Sitten näin tämän kuvan.

Stailaus voi tehdä ihmeitä ja nekin vaatteet sekä asusteet, jotka räsymattojen keskellä tuntuvat joskus arkisilta, saadaan loistamaan tarvittaessa. Jo Palonin verkkosivun kuvat liikkeestä ja tuo kuva tuntuvat luovan toisilleen varsin huiman kontrastin. Palonin valikoima taipuu jokaiseen tyyliin ja sieltä voi tehdä todellisia aarrelöytöjä. Ainulaatuisuus on Palonin valttikortti, sillä monia tuotteita ei koskaan tulla valmistamaan kahta täysin samanlaista. Itse liike sijaitsee Eerikinkadulla, mutta (tällä hetkellä remontin kourissa riutuvan) nettikaupan kautta tuotteita voi tilata muuallekin Suomeen. Jos liikutte putiikin lähistöllä, tehkää itsellenne palvelus ja astukaa sisään. Liikettä voi seurata myös Facebookissa täällä. :)

endure_vietto117

(kuvat Nadi Hammouda)