Tätä on odotettu! Nyt esittelyyn pääsevät sunnuntain kunniaksi nimittäin Nespresson Variations 2012 Limited Edition -makukahvit. Vahvuudeltaan nämä kahvit ovat 1-10 asteikolla vahvuutta 6 ja nämä maistuvat parhaiten ihan sellaisenaan tai meikäläisenkin suosimissa erilaisissa maitokahviresepteissä. Kaikki kahvit on valmistettu 100 % luonnonmukaisista raaka-aineista. Alkuperäiseen “pohjakahviin” on sekoitettu vain luonnollisia makuja ja kaikkien makujen pohjalla on Livanto Grand Cru -kahvi. Tutustutaanpa nyt kolmeen kausimakuun yksitellen.

Kevyesti paahdettu hasselpähkinä yhdessä Livanto Grand Cru -kahvin kanssa tuovat esiin konvehtimaisen maun, joka luo pehmeän suutuntuman. Hasselpähkinästä saat herkullisen latte macchiaton, jossa yhdistyy hasselpähkinän aromi, pehmeä karamelli ja paahdetut pähkinät.

Mielestäni “makukahvimaisin” maku oli ehdottomasti hasselpähkinä. Tätä voisi täydentää vielä makusiirapilla eikä kotikahvila tarvitsisikaan sitten juomalistalleen juuri muuta. Toimii kuulemma myös mustassa kahvissa erityisen hyvin, itse en kyllä juo mitään kahvia ilman maitoa.

Kookospähkinän ja Livanto Grand Cru -kahvin täydellinen yhteensopivuus luovat gourmet-elämyksen, joka muistuttaa kookos-macaroon-mantelileivosta. Kookospähkinä yhdistettynä maitoon tarjoaa täydellisen pehmeän ja hienostuneen latte macchiaton.

Kookos on suosikkimakuni näistä. Sen pehmeän viettelevä aromi vain sopii kahvin sekaan kuin nappi silmään. Kookoksesta tykkäsin myös jääkahvissa, johon muuten vaahdotan maidon ravistelemalla sitä tyhjässä maitotölkissä. Toimii!

Macadamia-pähkinän täyteläiset maut yhdistettynä Livanto Grand Cru -kahvin pyöreään makuun luovat yllättävää raikkautta, jossa on vivahdus sitruunaa. Cappuccinon ystävät voivat höystää lempikahvinsa macadamia-pähkinällä, jonka vivahteet sulautuvat maitovaahtoon luoden ihanan kahvielämyksen.

Makusarjan miedoin kahvi on niin mieto, ettei sitä välttämättä edes heti ymmärrä maustetuksi kahviksi. Minuun tämä ei niin napannut. Ei tässä siis mitään varsinaista vikaa ollut, mutta maku oli hieman liian tylsä. Tämä jää kahden muun maun varjoon.

Sain kahvikapselit Nespressolta makutestiin hieman etukäteen, jotta ehdin varoittaa teitä kausimakujen rajoitetusta myynnistä. Ensinnäkin nämä maut tulevat myyntiin vasta muutaman viikon päästä eli 12.11.2012 Nespresso Clubiin. Tilaukset voi tehdä vain Nespresson verkkokaupassa tai puhelimitse maksuttomasta Nespresso Club -asiakaspalvelunumerosta 0800-177601. Kausimakukahvit tulevat olemaan myynnissä 4–6 viikkoa tai niin kauan kuin tuotteita riittää eli kannattaa toimia nopeasti, jos niitä halajaa itselleen ostaa. :)

(lainaukset Nespresson tiedotteesta)