Eräänä kesänä paljastin teille ohimennen väri- ja hajuvesimätsäilypakkomielteideni uuden ulottuvuuden. Olen sekä tahallisesti että tahattomasti hankkinut muutamille korkkareilleni ballerinavaihdokit ja toisinpäin. Tuon linkitetyn postauksen ballerinahuijaus on eräs parhaimmistani, mutta huomasin, että olin ottanut tänne maalle toisen vähän samaa tyyliä edustavan kenkäpariskunnan mukaani.

Nämä eivät tosiaan ole värimaailmaltaan yhtä lähellä toisiaan kuin voisivat olla, mutta keltaiset nahkakorkkarit ruskeilla puuyksityiskohdilla ovat silti tarpeeksi samaa tyyliä kuin keltaiset ballerinat ruskeilla kanttauksilla ja ruseteilla. Pitänee tarkistaa kotona, olenko huomaamattani haalinut enemmänkin tällaisia pariskuntia, sillä ainakaan näiden kuvien kenkäparien yhtäläisyydet eivät (muistaakseni) olleet tahalliset.

Tällaisten vaihdokkikenkien pointti on siinä, että korot voi vaihtaa pois vaikka kesken juhlien tai juhlien jälkeen ilman, että asu kärsii siitä. En silti kiellä, etten ostaisi salamana sellaisia pieneksi mytyksi taitettavia ballerinoja, joita Hennesiltä joskus sai alle kympillä. Aivan sama, miltä ne näyttäisivät jalassa tai kuinka hyvin ne sopisivat asuuni. En vaan ole törmännyt sellaisiin, vaikka olen kuullut huhua niistä. En tahdo tuhlata montaa kymppiä laadukkaisiin nahkaversioihin, mutta joiden pohja on tilansäästösyistä poikki.

Kuulun selkeästi niihin ihmisiin, jotka eivät vaan tee asioita sen kummempia analysoimatta. Käytän runsaasti aikaa asioiden pohtimiseen ja syy-seuraus -suhteiden miettimiseen. Ei riitä, että tiedän, mistä asioista pidän, vaan tahdon selvittää, miksi kyseiset asiat minua viehättävät.

Selitykseksi tälle korkojen ja ballerinojen teemakoordinoinnille keksin vanhan pakkomielteeni nimeltä “kerää koko sarja”. Jos siis samaa tyyliä saa sekä korot että matalat kengät, miksi tyytyä vain toisiin? Olisihan se tylsää, että jotkut kengät sopisivat asuun täydellisesti, mutta kun niissä on ne korot, joilla ei sinä iltana jaksa keikkua. Tai kun niissä ei ole niitä korkoja, jotka asu välttämättä toimiakseen vaatisi. Nyt ei tarvitse miettiä moisia. I rest my case.;)